Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τρεις νεκροί και 47 τραυματίες σε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Αίγυπτο




Τουλάχιστον τρεις έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου στη βορειοανατολική Αίγυπτο το Σάββατο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στην πόλη Zagazig στην επαρχία Al Sharkia της Αιγύπτου και τσαλακώθηκε ένα επιβατικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Egypt Today .


Οι πρώτες βοήθειες βοήθησαν τραυματισμένους επιβάτες μέσα από τα παράθυρα των κατεστραμμένων βαγονιών.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τους τραυματίες να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία Al-Ahrar και Zagazig, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Το ένα τρένο είχε προορισμό την Ismailia από το Zigazag ενώ το άλλο για το Zigazag από τη Mansoura.

Τριάντα ασθενοφόρα και πολλές ιατρικές ομάδες έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος ενώ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Αιγύπτου βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και έχει καταγράψει τουλάχιστον ένα θανατηφόρο ατύχημα κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Αίγυπτος ανέφερε 2.044 σιδηροδρομικά ατυχήματα το 2018 και 1.793 το 2019, ανέφερε η Κεντρική Υπηρεσία Κινητοποίησης και Στατιστικής της Αιγύπτου.

Μια σύγκρουση τρένου το 2021 σκότωσε τουλάχιστον 32 και τραυμάτισε 165. Άλλοι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός δυστυχήματος το 2019 στο οποίο ένα τρένο συγκρούστηκε με μια πλατφόρμα που προκάλεσε έκρηξη δεξαμενής καυσίμου.

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης του σιδηροδρομικού της δικτύου, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 270 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και περίπου 1,4 εκατομμύρια καθημερινά.

sidirodromikanea.blogspot.com