Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέβη στη Ιαπωνία: Τρένο Σινκάνσεν έκανε επείγουσα στάση όταν αποσυνδέθηκαν βαγόνια καθ' οδόν προς το Τόκιο!


Ένα τρένο shinkansen έκανε επείγουσα στάση μεταξύ της βορειοανατολικής Ιαπωνίας και του Τόκιο την Πέμπτη μετά την αποσύνδεση των δύο συνδεδεμένων τρένων του, δήλωσε ο σιδηροδρομικός φορέας JR East, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των περίπου 320 επιβατών.

Το περιστατικό με τα τρένα υψηλής ταχύτητας Komachi και Hayabusa στη γραμμή Tohoku Shinkansen σηματοδότησε την πρώτη φορά που αποσυνδέθηκαν ενώ κινούνταν, σύμφωνα με το JR East. Το πρόβλημα σημειώθηκε στις 8:10 π.μ. μεταξύ των σταθμών Furukawa και Sendai στην επαρχία Miyagi.

Συνολικά 72 τρένα στις γραμμές Tohoku, Yamagata και Akita Shinkansen ακυρώθηκαν και 35 καθυστέρησαν, επηρεάζοντας περίπου 45.000 επιβάτες, δήλωσε ο JR East.

Ένα αποδεσμευμένο βαγόνι τρένου Tohoku Shinkansen εμφανίζεται στις γραμμές μεταξύ των σταθμών Furukawa και Sendai στην επαρχία Miyagi στις 19 Σεπτεμβρίου 2024. (Η φωτογραφία προσφέρεται από SYOTYOU3) (Kyodo)

«Δεν είναι ασυνήθιστο τα τρένα Shinkansen να σταματούν για ελέγχους ασφαλείας, αλλά εξεπλάγην γιατί ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ότι αποσυνδέονταν», είπε ένας 59χρονος άνδρας που ήταν στο τρένο σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο Kyodo News. .

Δεν υπήρξε εκτροχιασμός των βαγονιών.

Το JR East διέκοψε προσωρινά όλα τα δρομολόγια τρένων μεταξύ Τόκιο και Shin-Aomori στην επαρχία Aomori για επιθεώρηση. Συνέχισε να λειτουργεί γύρω στη 1:10 μ.μ. αφού ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις τόσο των αμαξοστοιχιών Hayabusa όσο και Komachi στο σημείο και τα μετέφερε στον σταθμό Sendai.

Η αιτία του συμβάντος διερευνάται, αλλά δεν έχουν βρεθεί εξωτερικές ανωμαλίες στον ζεύκτη, σύμφωνα με τον JR East.


Η φωτογραφία που λήφθηκε από ένα ελικόπτερο του Kyodo News δείχνει το τρένο Hayabusa-Komachi Νο. 6 της γραμμής Tohoku Shinkansen με προορισμό το Τόκιο -- το τμήμα Hayabusa (πάνω L) και το τμήμα Komachi (κάτω) -- αποσυνδεμένο και σταματημένο στις γραμμές στο Osaki. Νομός Miyagi, μεταξύ των σταθμών Furukawa και Sendai στις 19 Σεπτεμβρίου 2024. (Kyodo) ==Kyodo

Τα τρένα συνδέθηκαν στον σταθμό Morioka και κατευθύνονταν προς το Τόκιο με ταχύτητα 315 χιλιομέτρων την ώρα όταν αποκολλήθηκαν. Το Komachi βρισκόταν περίπου 300 μέτρα μακριά από το Hayabusa μετά τη διακοπή έκτακτης ανάγκης.

Η JR East είναι η μόνη εταιρεία εκμετάλλευσης στην Ιαπωνία που συνδυάζει τρένα με διαφορετικές συνθέσεις για μια υπηρεσία Shinkansen και η σύνδεση και ο διαχωρισμός των κόκκινων τρένων Komachi και του πράσινου Hayabusa στη Morioka προσελκύει πολλούς λάτρεις των σιδηροδρόμων.

sidirodromikanea.blogspot.com