Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς: Οι πόρτες τρένου έκλεισαν και έσερναν επιβάτιδα



Ένα ανησυχητικό και πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, όταν οι πόρτες ενός τρένου έκλεισαν πριν ολοκληρωθεί η αποβίβαση μιας γυναίκας. Η επιβάτιδα, μητέρα τριών παιδιών, δεν πρόλαβε να βγει από το βαγόνι και βρέθηκε εγκλωβισμένη στις πόρτες του συρμού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το τρένο.

Πηγή: tvstar.gr

Το τρένο ξεκίνησε την πορεία του, ενώ η γυναίκα σύρθηκε για αρκετά μέτρα πάνω στο τσιμεντένιο διάζωμα της πλατφόρμας. Η ένταση της κατάστασης έγινε αντιληπτή από τον πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο. Αμέσως άρχισε να τρέχει πίσω από το τρένο, φωνάζοντας στον μηχανοδηγό να σταματήσει το συρμό.

Άμεση επέμβαση και απεγκλωβισμός της επιβάτιδας

Ευτυχώς, οι φωνές του κ. Κουτσούμπα ακούστηκαν, και το τρένο σταμάτησε, επιτρέποντας στην τραυματισμένη γυναίκα να απεγκλωβιστεί. Παρά το ατυχές περιστατικό, η αμαξοστοιχία συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό της με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό της γυναίκας, η οποία ευτυχώς υπέστη ελαφριά τραύματα.

Διαταγή για σύλληψη του μηχανοδηγού

Μετά το περιστατικό, ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή για την άμεση ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας στον επόμενο σταθμό. Σύμφωνα με την εντολή, συνελήφθησαν τόσο ο μηχανοδηγός όσο και ο προϊστάμενος του τρένου, με σκοπό να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Δείτε όσα δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να παραλάβει τον γιο του: