Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Τα ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου2024



Τα διασυνοριακά ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης έχουν σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη, με τον συνολικό αριθμό να αυξάνεται κατά 12% από έτος σε έτος το πρώτο οκτάμηνο του 2024, σύμφωνα με την China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway) στο Τετάρτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός εμπορευματικών ταξιδιών Κίνας-Ευρώπης έφτασε τις 13.056 την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους, γεγονός που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει σταθερή και ομαλή ροή της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού και της βιομηχανικής αλυσίδας.

Επιπλέον, 1,399 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδιών (TEU) εμπορευμάτων απεστάλησαν μέσω της λειτουργίας εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης το οκτάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 11% από έτος σε έτος.

Μόνο τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν 1.653 εμπορευματικά ταξίδια με τρένο Κίνας-Ευρώπης, που μετέφεραν 173.000 TEU εμπορευμάτων, σημειώνοντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα μέχρι στιγμής φέτος με μηνιαίες λειτουργίες που ξεπερνούν τις 1.600 σιδηροδρομικές διαδρομές.

Η υιοθέτηση μιας σειράς προληπτικών και αποτελεσματικών μέτρων προώθησε τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών Κίνας-Ευρώπης, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη του εμπορίου Κίνας-Ευρώπης, ενώ εδραιώθηκε περαιτέρω η θετική τάση σταθερότητας και ανάπτυξης στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας.

Η υπηρεσία εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης άρχισε να λειτουργεί το 2011 και έχει αναπτυχθεί ραγδαία από την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας Belt and Road. Μέχρι στιγμής, τα δρομολόγια των τρένων έχουν φτάσει σε 222 πόλεις σε 25 ευρωπαϊκές χώρες.

sidirodromikanea.blogspot.com