Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Σύγκρουση τρένων στη Μάλαγα οδήγησε σε μαζική εκκένωση


ΧΘΕΣ το βράδυ μια σύγκρουση τρένου στον ισπανικό δήμο Alora της Μάλαγα οδήγησε σε επείγουσα εκκένωση περισσότερων από 200 ανθρώπων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις 22:00, δύο τρένα μεσαίας απόστασης συγκρούστηκαν στην Αλόρα, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και σημαντική διαρροή ντίζελ. Τα τρένα, ένα από τη Σεβίλλη, εκτροχιάστηκαν μερικώς, με ένα σχεδόν να ανατραπεί, σύμφωνα με το OK Diario.

Κινητοποιήθηκε η Αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης

Οι Δυνάμεις και το Σώμα Κρατικής Ασφάλειας (FCSE) έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Εν τω μεταξύ, η επαρχιακή πυροσβεστική κοινοπραξία της Μάλαγα (CPB), με μονάδες από τις Coin, Campillos και Antequera, συμμετείχε ενεργά στις επιχειρήσεις διάσωσης. Η Guardia Civil έχει επίσης αναπτυχθεί για να βοηθήσει στο σημείο.

Το τελευταίο βαγόνι ενός τρένου, το οποίο εκτροχιάστηκε λόγω της σύγκρουσης, αποτελούσε κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω της διαρροής ντίζελ. Αυτή η άμαξα ήταν η πρώτη που εκκενώθηκε. Το άλλο τρένο, τοποθετημένο σε πιο ορατή περιοχή, εκκενώθηκε αργότερα καθώς παρουσίαζε λιγότερους κινδύνους.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια, με το Guardia Civil να διευκολύνει τη μεταφορά στον σταθμό El Chorro και σε ένα κοντινό εστιατόριο. Ένας εκκενωμένος είπε στη La Sexta για τα τραύματα στα οποία ένα παιδί έπεσε στο έδαφος και είχε τραυματίσει το κεφάλι του και ότι μια άλλη γυναίκα είχε πρησμένο χέρι.

Ο συντονισμός απόκρισης έκτακτης ανάγκης διαχειρίζεται το Emergences 112 Andalucia, με διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων δύο ασθενοφόρων από το 061, ενός ασθενοφόρου υποστήριξης από τον Ερυθρό Σταυρό και τοπικών ομάδων έκτακτης ανάγκης να κινητοποιούνται.

Η απάντηση και τα σχέδια του Renfe

Η Renfe επιβεβαίωσε την ασφαλή εκκένωση όλων των επιβατών, περίπου εκατό από κάθε τρένο, στην πλατφόρμα. Η σιδηροδρομική εταιρεία έχει κανονίσει ένα εναλλακτικό τρένο για τη μεταφορά των επηρεαζόμενων επιβατών στον σταθμό María Zambrano στη Μάλαγα. Από εκεί, τα πούλμαν θα είναι διαθέσιμα για το επόμενο ταξίδι τους στη Σεβίλλη και τις ενδιάμεσες στάσεις.

euroweeklynews.com
sidirodromikanea.blogspot.com