Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει ενημερωτικά δελτία ERA Railway



Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει λάβει σημαντικά βήματα προς την αποστολή του να προωθήσει ένα βιώσιμο και ασφαλές σιδηροδρομικό σύστημα χωρίς σύνορα.

Χθες (6 Δεκεμβρίου), ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA) ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία των ενημερωτικών φύλλων ERA Railway, ενός διαισθητικού εργαλείου που στοχεύει στο ξεκλείδωμα δεδομένων και στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού στο ευρωπαϊκό τοπίο δεδομένων σιδηροδρόμων.

Είναι σημαντικό ότι η ERA παρουσιάζει το θεμελιώδες έργο της σχετικά με τα συνδεδεμένα δεδομένα και το γράφημα γνώσης ERA: την αρχιτεκτονική δεδομένων που επιτρέπει κέρδη αποδοτικότητας για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τομέα.

Τα ενημερωτικά φύλλα ERA προσφέρουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του σιδηροδρομικού τομέα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με πρόσβαση με ένα κλικ. Καλύπτοντας πτυχές όπως στατιστικές μεταφορών, οργανώσεις σιδηροδρόμων, τροχαίο υλικό, υποδομές, ασφάλεια, δομή της αγοράς και το νομικό πλαίσιο, το εργαλείο ξεκλειδώνει δεδομένα από τον ERA και άλλους οργανισμούς, παρέχοντας μια ευρεία και ακριβή αναπαράσταση του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού τοπίου.

Ενώ τα ενημερωτικά δελτία ERA συγκεντρώνουν κατακερματισμένα δεδομένα σε προσβάσιμη μορφή, το έργο συνδεδεμένων δεδομένων του ERA αλλάζει τις βασικές αρχές για τον ορισμό και την κοινή χρήση των δεδομένων σιδηροδρόμων. Σήμερα, τα δεδομένα των σιδηροδρόμων συνήθως διατηρούνται σε απομονωμένες και ασύμβατες βάσεις δεδομένων.

Τα συνδεδεμένα δεδομένα είναι κεντρικό στο στρατηγικό σχέδιο της ERA για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως τα κενά δεδομένων, οι μη ευθυγραμμισμένοι ορισμοί και τα εμπόδια προσβασιμότητας.

Θέτει τα θεμέλια για πιο αποτελεσματική ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των σιδηροδρομικών φορέων σε όλη την Ευρώπη και νέων εφαρμογών. Η ERA παρουσιάζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί και αρκετές μελλοντικές περιπτώσεις χρήσης.

Μέσω των συνδεδεμένων δεδομένων και των ενημερωτικών φύλλων, ο ERA κάνει ένα κρίσιμο βήμα προς την αύξηση της αποτελεσματικότητας των σιδηροδρομικών λειτουργιών, την κάλυψη των κενών γνώσης και τη διευκόλυνση της τεκμηριωμένης χάραξης πολιτικής.
Josef Doppelbauer, ERA.

Ο Josef Doppelbauer, Εκτελεστικός Διευθυντής του ERA, τονίζει τη σημασία αυτής της προόδου: «Τα Συνδεδεμένα Δεδομένα και τα Ενημερωτικά Φύλλα για τους Σιδηροδρόμους ERA συμβάλλουν στην αποστολή μας να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ασφαλές σιδηροδρομικό σύστημα για την Ευρώπη.

«Παρέχουν απτές λύσεις σε ιστορικές προκλήσεις στο ευρωπαϊκό τοπίο δεδομένων σιδηροδρόμων.

«Αντιμετωπίζοντας τον κατακερματισμό και ενισχύοντας την προσβασιμότητα, στοχεύουμε στον εξορθολογισμό των λειτουργιών και στη διευκόλυνση της χάραξης πολιτικής βασισμένης σε τεκμήρια για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων».

Τα ενημερωτικά δελτία ERA Railway πρόκειται να ενημερώνονται τακτικά, αντανακλώντας τη δέσμευση να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες παραμένουν επίκαιρες και σχετικές με την πάροδο του χρόνου.

Ο ERA ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους καινοτόμους και τους πολίτες να εξερευνήσουν τα ενημερωτικά δελτία, που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του ERA, και να παρέχουν σχόλια για να συμβάλουν στη συνεχή βελτίωση αυτού του βασικού εργαλείου: https://www.era.europa.eu/content/era-railway- ενημερωτικά δελτία


eutoday.net