Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Η Amazon κάνει στροφή από τα φορτηγά στα τρένα για τις μεταφορές της.


Φωτογραφία: © Jonathan Weiss Dreamstime.com

Η Amazon φαίνεται να βάζει τα περιβαλλοντικά της αυγά σε ένα καλάθι διατροπικών μεταφορών, ανακοινώνοντας την αύξηση του όγκου των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Του Alexander Whiteman

Η μετανάστευση από τα φορτηγά, για τα οποία ο βαρέων βαρών του ηλεκτρονικού εμπορίου είπε ότι παρέμεινε ζωτικό μέρος των εργασιών του τελευταίου μιλίου, οδήγησε περίπου το 50% του όγκου του να κινείται σιδηροδρομικώς και θαλάσσης και τώρα διανέμει προϊόντα μέσω περισσότερων από 100 σιδηροδρομικών διαδρομών.

Η Amazon σημείωσε: «Μετακινώντας τα προϊόντα θαλάσσια ή σιδηροδρομικά αντί οδικώς με φορτηγά, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

«Κατά μέσο όρο, η χρήση σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών για τη μεταφορά πακέτων ή αποθεμάτων συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά σχεδόν 50%. Το 2023, όπως και το προηγούμενο έτος, θα μεταφέρουμε χιλιάδες φορτηγά θαλάσσια και σιδηροδρομικά στην Ευρώπη, εξοικονομώντας χιλιάδες τόνους εκπομπών CO₂».

Ο σιδηρόδρομος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα όλο και πιο σημαντικό, αν όχι βασικό, στοιχείο της εφοδιαστικής αλυσίδας της Amazon, αυτή η τελευταία άνοδος στην Ευρώπη βασίζεται στην αύξηση 300% που καταγράφηκε το 2020.

Και η Ευρώπη δεν είναι το μόνο επίκεντρο των προσπαθειών της Amazon για σιδηροδρομική επιμελητεία, νωρίτερα φέτος ξεκίνησε μια σύνδεση με τον Αφιερωμένο Εμπορευματικό Διάδρομο της Indian Railways με λειτουργίες στη διαδρομή Rewari-Palanpur.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Indian Railways Jaya Verma δήλωσε: «Οι μεγαλύτερες ταχύτητες, η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία του DFC θα βοηθήσουν την Amazon India με την αποτελεσματική και έγκαιρη μετακίνηση των πακέτων».

Επιπλέον, η Amazon έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Εσωτερικών Πλοίων της Ινδίας για την προώθηση της ροής εμπορευμάτων μέσω του ουσιαστικού δικτύου φορτηγίδων της χώρας, χρησιμοποιώντας πλωτές οδούς στον Γάγγα, συμπεριλαμβανομένου του National Waterway 1.

Δεδομένης της παροχής δικτύων φορτηγίδων εσωτερικής ναυσιπλοΐας σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, πηγές προτείνουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει περιθώριο για την Amazon να αναπτυχθεί και εκεί.

theloadstar.com
sidirodromikanea.blogspot.com