Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ηλεκτρικό καλώδιο πέφτει σε τρένο της Eurostar.

Το περιστατικό αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πολυσύχναστη διαδρομή Λονδίνο-Βρυξέλλες-Άμστερνταμ.
«Τα νέα δεν είναι καλά», είπε ο διευθυντής του τρένου στους επιβάτες | Julien De Rosa/EPA μέσω EFE

 Ένα εναέριο ηλεκτρικό καλώδιο έσπασε και έπεσε πάνω σε ένα τρένο της Eurostar που κατευθυνόταν από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ, μέσω Βρυξελλών το πρωί της Πέμπτης.

Σε ένα περιστατικό που αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πολυσύχναστη διαδρομή από το Λονδίνο προς τις Βρυξέλλες, το καλώδιο έπεσε σε ένα τρένο της Eurostar λίγο πριν τις 9 το πρωί τοπική ώρα εν μέσω καταιγισμού σπινθήρων και δυνατών κρουσμάτων. Το τρένο ήταν μόλις έτοιμο να εισέλθει στη σήραγγα της Μάγχης στο Κεντ, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει.

Ο δημοσιογράφος του POLITICO στο τρένο παρατήρησε το μαύρο συρματόσχοινο να κρέμεται στο πλάι του βαγονιού καθώς το προσωπικό επιθεώρησε τη ζημιά.

«Τα νέα δεν είναι καλά», είπε ο διευθυντής του τρένου στους επιβάτες, προσθέτοντας ότι το Eurostar θα παραμείνει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να σταλεί ένα τρένο διάσωσης από το Λονδίνο, είπε ο διευθυντής.

Χωρίς εξωτερική ηλεκτρική ενέργεια, ο διευθυντής του τρένου είπε ότι τα φώτα έκτακτης ανάγκης και ο κλιματισμός θα σβήσουν σύντομα. Ένας δημοσιογράφος του POLITICO σε ένα μεταγενέστερο τρένο του Eurostar από το Λονδίνο ενημερώθηκε ότι θα μπορούσαν να προσπεράσουν το ακίνητο τρένο στην άλλη γραμμή.

Τα κατεστραμμένα και σπασμένα ηλεκτρικά καλώδια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές καθυστερήσεις στις γραμμές του τρένου και στο παρελθόν ήταν υπεύθυνοι για ηλεκτρικά ατυχήματα, με έναν μηχανοδηγό να υφίσταται σοβαρό ηλεκτροπληξία από ένα χαμηλό ηλεκτρικό καλώδιο στη Βρετανία το 2014.
Φωτογραφία από την Ashleigh Furlong για το POLITICO


politico.eu