Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Η εταιρία Northern δοκιμάζει νέα τεχνολογία για την απομάκρυνση των φύλλων από τις γραμμές του τρένου. Βίντεο.


Η Northern δοκιμάζει νέα τεχνολογία για να απομακρύνει τα φύλλα από τις γραμμές του τρένου αυτό το φθινόπωρο. Η τεχνολογία, που ονομάζεται Water-Trak, είναι προσαρτημένη στο υπόβαθρο των επιβατικών τρένων και ψεκάζει μικρή ποσότητα νερού στην ράγα. Αυτό δημιουργεί συνθήκες βροχής στην επιφάνεια της ράγας, που την καθαρίζει και βελτιώνει τις συνθήκες για το φρενάρισμα.

Τα πεσμένα φύλλα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς κολλάνε σε υγρές ράγες και συμπιέζονται σε ένα λείο, ολισθηρό στρώμα. Αυτό μπορεί να μειώσει την πρόσφυση των τροχών των τρένων και να προκαλέσει καθυστερήσεις στις υπηρεσίες.
Προς το παρόν, οι σιδηροδρομικές γραμμές καθαρίζονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τρένα επεξεργασίας σιδηροδρομικών κεφαλών, γνωστά και ως RHTT. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός από αυτά τα τρένα διαθέσιμα και είναι δαπανηρή η λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες αγροτικές γραμμές και γραμμές κλάδου συχνά αφήνονται χωρίς επεξεργασία.
Το Water-Trak μπορεί να τοποθετηθεί σε υπάρχουσες υπηρεσίες επιβατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ενός ευρύτερου φάσματος γραμμών.
Πέντε τρένα Northern με το Water-Trak εκτελούν δρομολόγια αυτό το φθινόπωρο σε δρομολόγια μεταξύ Λίβερπουλ, Γουίγκαν και Μάντσεστερ καθώς και μεταξύ Λιντς, Χάρογκεϊτ και Γιορκ. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται χάρη στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Καινοτομίας Επιδόσεων του Δικτύου Σιδηροδρόμων.

Μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, άλλα 11 τρένα θα έχουν τοποθετήσει το σύστημα Water-Trak.

Ο John Cooke, συνιδρυτής της Water-Trak, δήλωσε: "Οι ολισθηρές σιδηροτροχιές αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τη σιδηροδρομική βιομηχανία και ελπίζουμε να παίξουμε μεγάλο ρόλο στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Ελπίζουμε ότι συνεργαζόμενοι με τη Northern μπορούμε να πετύχουμε Η αναστάτωση του φθινοπώρου ανήκει στο παρελθόν».



railtechnologymagazine.com
sidirodromikanea.blogspot.com