Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Μηχανοδηγός τρένου αντιλαμβάνεται πέτρες στις ράγες και κάνει πέδηση έκτακτης ανάγκης. Βίντεο.

Το βίντεο έχει σοκάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έχουν ζητήσει αυστηρές ενέργειες κατά των ενόχων.

Το τρένο, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στις 24 Σεπτεμβρίου, ήταν καθ' οδόν προς την Τζαϊπούρ όταν ο οδηγός εντόπισε πέτρες, μερικές μεγάλες όσο ένα τούβλο, κρατημένες στις γραμμές που θα μπορούσαν να το είχαν εκτροχιάσει.

 Ένα βίντεο που καταγράφηκε στο σημείο δείχνει το προσωπικό των σιδηροδρόμων να αφαιρεί τις πέτρες από τις γραμμές. Δείχνει επίσης μια σιδερένια ράβδο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στις πλάκες και στις αρθρώσεις.

Ο οδηγός της μηχανής εντόπισε τα συντρίμμια γύρω στις 9.55 π.μ. κοντά στο Chittorgarh. Σταμάτησε το τρένο χρησιμοποιώντας φρένα έκτακτης ανάγκης προτού προλάβει να χτυπήσει στις πέτρες. 

"Υπήρχαν δύο ράβδοι μήκους ενός ποδιού στις γραμμές. Ο μηχανοδηγός, ενημέρωσε  την αίθουσα ελέγχου μετά την οποία ομάδες Η Δύναμη Προστασίας Σιδηροδρόμων (RPF) και η Κυβερνητική Αστυνομία Σιδηροδρόμων (GRP) στάλθηκαν στο σημείο», δήλωσε ο Shahi Kiran, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων (PRO) των Σιδηροδρόμων.

Το βίντεο έχει σοκάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έχουν ζητήσει αυστηρές ενέργειες κατά των ενόχων.

Το Udaipur-Jaipur Vande Bharat Express εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Narendra Modi στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το τρένο καλύπτει μια απόσταση 435 χιλιομέτρων σε 6 ώρες και 15 λεπτά.  Άλλα τρένα χρειάζονται επτά ώρες σε αυτή τη διαδρομή.


ndtv.com
sidirodromikanea.blogspot.com