Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Το τρένο GWR πήρε το όνομά του από τη συγγραφέα μυστηρίων Αγκάθα Κρίστι



Ο εγγονός της Dame Agatha Christie και μέλη του καστ του έργου της Η Ποντικοπαγίδα ήταν στην τελετή

Ένα τρένο GWR πήρε το όνομά του από τη συγγραφέα μυστηρίου των μπεστ σέλερ Άγκαθα Κρίστι

Το τρένο Intercity Express ονομάστηκε επίσημα σε μια τελετή στο σιδηροδρομικό σταθμό Paignton, κοντά στη γενέτειρά της, το Torquay

Η δημιουργός της Μις Μαρπλ και του Ηρακλή Πουαρό έγραψε 66 αστυνομικά μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων μέχρι το θάνατό της το 1976, σε ηλικία 85 ετών.

Ένα τρένο πήρε το όνομά του από τη συγγραφέα μυστηρίου που γεννήθηκε στο Ντέβον, Dame Agatha Christie.

Το τρένο GWR Intercity Express 802110 ονομάστηκε επίσημα από τον εγγονό της Mathew Prichard σε μια τελετή στον σιδηροδρομικό σταθμό Paignton.

Η τελετή γιόρτασε επίσης τα 70 χρόνια από το διάσημο έργο της Η Ποντικοπαγίδα.

Η Christie, η οποία γεννήθηκε στο Torquay τον Σεπτέμβριο του 1890, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο το 1920 και συνέχισε να γράφει μέχρι το θάνατό της το 1976, σε ηλικία 85 ετών.


ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ,PA MEDIA


Τα βιβλία της Agatha Christie που γεννήθηκε στο Torquay έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα


Μέλη του καστ μιας περιοδεύουσας παραγωγής της Ποντικοπαγίδας, η οποία προβάλλεται στο Torquay, ήταν επίσης στην τελετή.

Ο Dan Panes, του GWR, είπε στο BBC Spotlight ότι η τελετή ήταν μέρος των " 100 Great Westerners" της εταιρείας, εξωτερικό" σειρά τρένων ονοματοδοσίας.

Είπε: «Είναι πραγματικά ξεχωριστό, και αυτό σημαίνει ότι σβήνουμε τα καπέλα μας σε εκείνους τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει η Δύση [της Αγγλίας] σπουδαία.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα αφορά την Αγκάθα Κρίστι και είναι ένας φανταστικός τρόπος να τιμάς τους ανθρώπους».

Η Christie έγραψε 66 αστυνομικά μυθιστορήματα, συμπεριλαμβανομένων των Miss Marple και Hercule Poirot, και 14 συλλογές διηγημάτων, χρησιμοποιώντας συχνά μέρη στο Torquay και στο νότιο Devon ως έμπνευση για τοποθεσίες.

Τέτοια μέρη περιλάμβαναν τους βράχους στο St Marychurch, το Imperial Hotel στο Torquay και το Burgh Island.

Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και ένα δισεκατομμύριο σε μετάφραση, σύμφωνα με την εταιρεία για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης Agatha Christie Ltd.

.bbc.com
sidirodromikanea.blogspot.com