Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πηνειός «κατάπιε» την ιστορική εκκλησία Αγία Παρασκευή στα Τέμπη που κτίστηκε από τους σιδηροδρομικούς.


Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της χώρας στη Θεσσαλία, αυτό της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη ανήκει στα θύματα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή. Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής έγινε με χρήματα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Το προσκύνημα που βρίσκεται λαξευμένο μέσα στον βράχο στις όχθες του Πηνειού έχει πλημμυρίσει, ενώ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι ζημιές που έχει υποστεί είναι τεράστιες.

Το νερό έχει «καταπιεί» τον ναό. Τα ξύλινα προσκυνητάρια επιπλέουν ανάμεσα στα λασπόνερα που έχουν φτάσει να καλύπτουν ακόμη και μέρος του πολυελαίου.
Ενδεικτική της σφοδρότητας και της ποσότητας του νερού που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται το νερό να έχει φτάσει και να έχει σχεδόν καλύψει τη γέφυρα που περνούν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο ιστορικό προσκύνημα. 

Μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος της καταστροφής στο προσκύνημα και στα βοηθητικά του κτίρια αλλά κρίνοντας από τις εικόνες φαίνεται πως αυτή είναι ολοκληρωτική.


orthodoxia.info
sidirodromikanea.blogspot.com