Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ένα ολοκαίνουργιο τρένο ύπνου από το Παρίσι στο Βερολίνο ξεκινά σύντομα


Φωτογραφία: Shutterstock/Artmans

Η πιο πρόσφατη υπηρεσία ύπνου της NightJet θα σας μεταφέρει μεταξύ της γαλλικής και της γερμανικής πρωτεύουσας όσο εσείς κοιμάστε

Το Παρίσι και το Βερολίνο – από τον πολιτισμό και την ιστορία μέχρι το φαγητό, το ποτό και τη νυχτερινή ζωή – είναι δύο από τις ισχυρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης . Και όμως, παραδόξως, δεν συνδέονται με ολονύκτιο τρένο. Καθώς η υπόλοιπη ήπειρος έχει βελτιωθεί και επεκτείνει το δίκτυο ύπνου της , μια νυχτερινή υπηρεσία μεταξύ αυτών των δύο πόλεων παρέμεινε παράξενα παραβλέπεται. Μέχρι τώρα δηλαδή.

Αυτό είναι σωστό: μια ολοκαίνουργια νυχτερινή σύνδεση τρένου μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου επιβεβαιώθηκε από τη NightJet, τον βραχίονα ύπνου της αυστριακής εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας ÖBB. Και το συναρπαστικό είναι ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τις υπηρεσίες πριν από το τέλος του 2023.

Από την Παρασκευή 25 Αυγούστου, ο μαέστρος του τρένου The Man in Seat 61 δημοσίευσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της διαδρομής Παρίσι-Βερολίνο. Τα τρένα θα αναχωρούν από τον Gare de l'Est του Παρισιού στις 19:12 και θα κάνουν στάση στο Στρασβούργο, τη Φρανκφούρτη, την Ερφούρτη και το Berlin Südkreuz πριν φτάσουν στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου στις 8:26 π.μ.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, το τρένο δεν θα σταματήσει στο Berlin Südkreuz, αλλά θα κάνει στάση στην πόλη Halle. Το τρένο Βερολίνο-Παρίσι θα κινηθεί λίγο αργότερα, αναχωρώντας στις 20.18 και φθάνοντας στις 10.24 την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, η εγγύτητα του Gare de l'Est στο Gare du Nord σημαίνει ότι οι νέες υπηρεσίες θα είναι μια εύκολη σύνδεση για όσους φτάνουν στο Eurostar από το Λονδίνο . Απέχει μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από τους δύο σταθμούς του Παρισιού.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις άλλες υπηρεσίες της NightJet, οι οποίες ξεκινούν από περίπου 50 € για ένα κρεβάτι σε μια κοινόχρηστη καμπίνα «couchette». Αυτό είναι πιθανό να λειτουργήσει λίγο φθηνότερα από το νυχτερινό τρένο European Sleeper από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο και με πιο σύγχρονα βαγόνια.

Πότε ακριβώς θα μπορέσετε να κοιμηθείτε στο Παρίσι και να ξυπνήσετε στο Βερολίνο; Λοιπόν, η υπηρεσία πρόκειται να εισαχθεί στην επόμενη αλλαγή του δρομολογίου των ευρωπαϊκών τρένων – πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου. Υπάρχει κανείς για τα Χριστούγεννα στη Γερμανία ;

timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com