Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στα χέρια του ανακριτή το πόρισμα των οικογενειών

Αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Επιθεωρητή

Παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή από τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.

Το πόρισμα αναμένεται να μελετήσει ο ανακριτής το επόμενο διάστημα και να προστεθεί στα άλλα δύο πορίσματα που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

Επίσης στη διάθεση του ανακριτή βρίσκεται και το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αφορά τη σύμβαση 717 και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της σηματοδότησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Από τη μελέτη του πορίσματος των οικογενειών και σε συνδυασμό με τα άλλα τρία πορίσματα, θα εξαρτηθεί και η μετέπειτα πορεία των ερευνών και το ενδεχόμενο άσκησης νέων διώξεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Επιθεωρητή

Εκκρεμεί η απόφαση του εφέτη ανακριτή για το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.

Η απόφαση ωστόσο θα καθυστερήσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο δικηγόρος του επιθεωρητή πρόκειται να προσκομίσει έγγραφα στον ανακριτή που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς του πελάτη του ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης είχε απορριφθεί με το σκεπτικό ότι λόγω της μακράς θητείας του στην υπηρεσία και των φιλικών και υπηρεσιακών σχέσεων, τις οποίες έχει αναπτύξει με τους υφισταμένους του, αν ήταν ελεύθερος θα μπορούσε να προβεί σε ηθική αυτουργία παράνομων πράξεων προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Κατατέθηκε εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστο

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του Συλλόγου Πληγέντων, κατέθεσαν στον ανακριτή, προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, το οποίο αφορά τις ενέργειες του προκειμένου να «μπαζωθεί» ο χώρος του δυστυχήματος μερικές μόλις μέρες μετά το συμβάν.

thessaliatv.gr
sidirodromikanea.blogspot.com