Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF θα κατασκευάσει 1 GW ηλιακών φωτοβολταϊκών έως το 2030.


.
Η κρατική γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την SNCF Renouvelables, η οποία στοχεύει να κατασκευάσει 1 GW ηλιακών φωτοβολταϊκών έως το 2030.

Αυτή η δυναμικότητα θα αντιπροσωπεύει μεταξύ 15-20% των πραγματικών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας και θα κατασκευαστεί πάνω από 1.000 εκτάρια δικής της γης. Η SNCF θα χρησιμοποιήσει τα δικά της περιουσιακά στοιχεία και γη για την ανάπτυξη ηλιακών φωτοβολταϊκών τα επόμενα χρόνια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος σε περίπου 30 διαφορετικές τοποθεσίες, καλύπτοντας επίγειους ηλιακούς, στέγες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε όλη τη Γαλλία. Το τελευταίο είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία της γαλλικής κυβέρνησης που απαιτεί από όλους τους μεγάλους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων να διαθέτουν ηλιακές στέγες τα επόμενα χρόνια, σε μια κίνηση να προσθέσει έως και 11 GW ηλιακής φωτοβολταϊκής ισχύος.

Σε ένα δελτίο τύπου, η εταιρεία ανέφερε επίσης την προθυμία της να συμμετάσχει στην κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης μονάδων στη Γαλλία και είπε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει την ανάπτυξη προμηθεύοντας τις μονάδες της μέσω προϊόντων ευρωπαϊκής κατασκευής.

Αρκετοί κατασκευαστές πλαισίων έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης μονάδων στη Γαλλία τους επόμενους μήνες/χρόνια. Μεταξύ άλλων είναι η γαλλική εταιρεία Reden Solar με μια νέα γραμμή προκειμένου να αυξήσει την ισχύ της στα 200 MW ετησίως έως το 2024 και η εκκίνηση φωτοβολταϊκών Carbon που σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα συναρμολόγησης κυψελών και μονάδων 5 GW/3,5 GW στο νότο της χώρας.

pv-tech.org
sidirodromikanea.blogspot.com