Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Για ποιο σκοπό προχωρά ο ΟΣΕ σε χορηγία στο PORSCHE CLUB Greece


Το ...PORSCHE CLUB Greece αποφάσισε να χορηγήσει ο ΟΣΕ, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση, την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Τερεζάκης και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Το ποσό της χορηγίας είναι 3.000 ευρώ κι όπως σημειώνουν στο «Εθνος» πηγές του ΟΣΕ αφορά ουσιαστικά την πληρωμή των εισιτηρίων για την εκδρομή που θα πραγματοποιήσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του 1ου Ευρωπαϊκού Tour, από 13 Ιουλίου έως 16 Ιουλίου 2023, στον Βόλο με το παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, τον γνωστό Μουτζούρη.

Αν και το ποσό δεν είναι μεγάλο, ο ΟΣΕ δεν παύει να αποτελεί δημόσιο Οργανισμό, ο οποίος επιχορηγείται από το κράτος και μάλιστα με ποσά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες συντήρησης του δικτύου, όπως άλλωστε μαρτυρά η κατάστασή του.

Επιπλέον ο ΟΣΕ δεν είναι η εταιρία λειτουργίας του σιδηροδρόμου ώστε να χορηγήσει εισιτήρια σε είδος για υπηρεσία που παρέχει ο ίδιος, αλλά με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν σε άλλη ιδιωτική εταιρία, τη Hellenic Train, η οποία και λειτουργεί τον σιδηρόδρομο, τα εισιτήρια των προσκεκλημένων της εκδήλωσης ενός κλειστού κλαμπ.

Σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση στη Διαύγεια, στόχος της διοργάνωσης, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου συμπεριλαμβάνεται και η μοναδική διαδρομή με το ιστορικό Τρενάκι του Πηλίου.

Οπως φαίνεται, πάντως, η απόφαση δεν ελήφθη αποκλειστικά από τον ΟΣΕ, αλλά υπήρχε μία άνωθεν σύσταση, καθώς πηγές κοντά στην υπόθεση σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία έχει τουριστική διάσταση και στόχος είναι η γνωριμία και η ανάδειξη της περιοχής ώστε η εταιρία να προγραμματίσει στο μέλλον την παρουσίαση μοντέλων αυτοκινήτων της στην περιοχή. Προσέθεταν μάλιστα ότι ο ΟΣΕ προσπάθησε να δώσει το μικρότερο δυνατό ποσό.

Η σχετική απόφαση στη Διαύγεια βρίσκεται εδώ

.ethnos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com