Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Οι Ευρωπαίοι νέοι που διαμένουν στην Ισπανία μπορούν να ταξιδέψουν με τα εθνικά τρένα στη μισή τιμή



Η ειδική προσφορά που εκλαϊκεύει τα σιδηροδρομικά ταξίδια μεταξύ 18-30 ετών θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο εθνικός σιδηροδρομικός μεταφορέας της Ισπανίας, Renfe, επιδιώκει να κάνει τα ταξίδια με τρένο δροσερά και συναρπαστικά για νέους ηλικίας 18-30 ετών, προσφέροντας εκπτώσεις 50% όλο το καλοκαίρι, ώστε οι νέοι να αισθάνονται ενθαρρυμένοι να βγουν εκεί έξω και να εξερευνήσουν.

Το πρόγραμμα εκπτώσεων, το οποίο προσφέρεται με την υποστήριξη του Ισπανικού Υπουργείου Μεταφορών (MITMA), είναι ήδη σε λειτουργία, αλλά προορίζεται ειδικά για ταξίδια την περίοδο 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι δεν προσφέρεται μόνο στους ισπανούς νέους αλλά σε όλους τους πολίτες της ΕΕ από αυτήν την ηλικιακή ομάδα που κατοικούν στην ιβηρική χώρα.

Πριν αποκτήσουν πρόσβαση στις ευνοϊκές τιμές, οι νέοι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν στον ιστότοπο του υπουργείου και να συμπληρώσουν μια φόρμα για να αποδείξουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Προσοχή, ωστόσο, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο στα ισπανικά.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται Verano Joven (Νεαρό Καλοκαίρι) και προσθέτει μια άλλη διάσταση στα ισπανικά περιφερειακά και αστικά τρένα, τα οποία είναι διαθέσιμα για χρήση δωρεάν για τακτικούς επιβάτες όλων των ηλικιών φέτος.

Με την τρέχουσα έκπτωση, που επιτρέπει εξοικονόμηση έως και 30 ευρώ, οι νέοι μπορούν να έχουν έκπτωση 50% στα τρένα μεγάλων αποστάσεων και υψηλών ταχυτήτων που λειτουργούν στη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει τα τρένα AVE, Avlo, Alvia, Avant, Intercity και Euromed. Οι επιβάτες στο Media Distancia και στο τοπικό δίκτυο μετρικών μετρήσεων της Adif μπορούν να επωφεληθούν από εκπτώσεις έως και 90%.

Οι αρχές μεταφορών, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θέλουν να είναι τσιγκούνηδες και να περιορίζουν τις επιλογές μόνο στην Ισπανία, γι' αυτό και δίνουν 50% εκπτώσεις στο κουπόνι Interrail Global Pass για 10 ημέρες σε 2 μήνες. Αυτή η τελευταία προσφορά, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει τις λέξεις "σύντομα" μετά από αυτήν. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί λίγη υπομονή προτού διατεθεί.

Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα εισιτήριο, απλώς πραγματοποιήστε την αναζήτηση τρένου ως συνήθως, όταν φτάσετε στην οθόνη Πληροφορίες ταξιδιωτών, εισαγάγετε τα προσωπικά σας δεδομένα και στην ενότητα "Εκπτώσεις, υπηρεσίες βοήθειας και κωδικοί προσφοράς", επιλέξτε το Verano Επιλογή Joven από το αναπτυσσόμενο μενού και συμπληρώστε το πεδίο με τον κωδικό εγγραφής MITMA. Η τιμή του εισιτηρίου σας θα ενημερωθεί αυτόματα.

themayor.eu
sidirodromikanea.blogspot.com