Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

10 χρυσοί κανόνες ταξιδιού με τρένο για επαγγελματικά ταξίδια



Η Eurostar εξέτασε χίλιους πελάτες από όλες τις αγορές το 2022 και το ένα τέταρτο δήλωσε ότι οι εργοδότες επιβάλλουν τα ταξίδια με τρένο για επαγγελματικά ταξίδια. Με τον αριθμό των χρηστών του Eurostar που συνδέονται στις Βρυξέλλες να έχει διπλασιαστεί από το 2018, περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε την υπεύθυνη ταξιδιωτική εντολή: πηγαίνετε πιο αργά, μείνετε περισσότερο, συνδυάζοντας τις δουλειές με λίγη ευχαρίστηση. (Για όσους τους αρέσει ένα τσιτάτο, θα το ονομάσουμε «ευθυμία».)

Της Juliet Kinsman

Γιατί να ταξιδέψετε με τρένο για δουλειά; Εκτός από το ότι είναι ένας φιλικός προς το κλίμα τρόπος για να φτάσετε από το Α στο Β και πέρα, σας βοηθά να εργάζεστε στον φορητό υπολογιστή σας κάθε λεπτό των περισσότερων ταξιδιών — επομένως θεωρήστε το κάθισμά σας ένα κινούμενο γραφείο.

1. Προγραμματίστε όσο το δυνατόν νωρίτερα για τις καλύτερες προσφορές και τις καλύτερες θέσεις

Ιδανικά, κράτηση μέσω ενός ειδικού σιδηροδρομικού πράκτορα. Προσωπικά, ο πρώτος προορισμός μου όταν σχεδιάζω ταξίδια με τρένο σε όλη την Ευρώπη είναι το Byway των ειδικών αργών ταξιδιών για δρομολόγια απαγορευμένων πτήσεων πολλαπλών προορισμών. Αυτοί οι πιστοποιημένοι από την B-Corp πράκτορες είναι μάστορες στο να σχεδιάζουν τις πιο γραφικές και λογικές ενδιάμεσες στάσεις με εξαιρετικό γούστο σε γοητευτικούς ξενώνες και ανεξάρτητους pitstops. Μπορούν να ενσωματώσουν κάρτα Interrail εάν σχεδιάζετε μια περιπέτεια πολλών προορισμών.

2. Κατεβάστε χρήσιμες εφαρμογές

Ειδικά αν είστε αρκετά τολμηροί για να κάνετε κράτηση μόνοι σας. Το Rail Planner είναι η συνοδευτική εφαρμογή για τα Interrailers που διασφαλίζει ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα πάσο με μεγάλη αξία. Το Omio είναι μια πλατφόρμα που ενώνει τις χερσαίες διαδρομές και διατηρεί τα εισιτήρια σε μια εύχρηστη εφαρμογή. λειτουργεί σε 37 χώρες παγκοσμίως. Το Citymapper βοηθά στη διαπραγμάτευση των μέσων μαζικής μεταφοράς σε 71 ευρωπαϊκές πόλεις σε 31 χώρες. Και ελέγξτε την κατάσταση των δεδομένων σας με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας προτού πάτε να ελέγξετε ότι συμμετέχετε στο πρόγραμμα περιαγωγής με την καλύτερη αξία.

3. Πακέτο ελαφρύ, πακέτο έξυπνο

Μια φιλική προς το χρήστη, ελαφριά θήκη τροχών είναι πολύ σημαντική. Λατρεύω την ελαφριά βαλίτσα καμπίνας Paravel Aviator : τέσσερα σετ τροχών την καθιστούν ευκίνητη σε όλα τα εδάφη και γλιστράει όμορφα στους πιο άνετους χώρους και στα ράφια πάνω από το κεφάλι. Ένα αξιοπρεπές πακέτο μπαταριών για φόρτιση φορητού υπολογιστή και τηλεφώνου, έτσι ώστε κάθε διαμέρισμα του τρένου να μοιάζει με το δικό σας κινητό γραφείο. Ακουστικά ακύρωσης θορύβου για να συντονιστούν οι άλλοι και να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αντικοινωνικοί. Ένα μπουκάλι νερό — γεμίστε το πριν επιβιβαστείτε.

4. Ελέγξτε την τοποθεσία του ξενοδοχείου σας στους Χάρτες Google

Φαίνεται προφανές, αλλά μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στο να σηκωθείτε από το κρεβάτι πρακτικά στον σωστό δρόμο, εάν κάνετε τη σωστή επιλογή. Αποφεύγει πονοκεφάλους όπως το να χρειάζεται να πάρετε ταξί σε ώρες αιχμής ή να πρέπει να στρίψετε με τα πόδια από λάθος στροφή στο πεζοδρόμιο και να φτάσετε σε ένα ζεστό ιδρωμένο χάος μόνο για να καθίσετε δίπλα σε αυτό το ηπειρωτικό εταιρικό δημιουργικό που είναι η προσωποποίηση της Monocle τελειότητα.

5. Επενδύστε σε επώνυμα δοχεία αποθήκευσης

Είναι επίσης βολικά όταν θέλετε μια πραγματική γεύση από τους προορισμούς που επισκέπτεστε. Αναζητήστε το καλύτερο ντελικατέσεν ή κατάστημα σάντουιτς που είναι πιο αυθεντικό σε αυτό το μέρος, πλησιέστερα στον σταθμό, και κάντε ένα πικνίκ με το καλύτερο στην κατηγορία του στο αεροπλάνο αντί να βασιστείτε στην άμαξα με μπουφέ — αν έχουν καν. Ένα καλά κλεισμένο κουτί σάντουιτς, αλλά διατηρεί τις γκουρμέ ανακαλύψεις σας στην καλύτερη δυνατή εικόνα. 
Βεβαιωθείτε ότι τα έγγραφά σας είναι εύκολα προσβάσιμα/ Αρχείο Π.Α

6. Έχετε μια εύκολη θήκη για σημαντικά έγγραφα

Η διατήρηση εισιτηρίων τρένου, ταυτότητας, τυπωμένων εισιτηρίων σε μια πολύχρωμη οικολογική θήκη σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να τα βγάλετε από μια μεγαλύτερη τσάντα όταν το χρειάζεστε. Κρατάω τα δικά μου σε αφρικανικές εκτυπώσεις που φτιάχνονται από μια κοινωνική επιχείρηση, που συλλέγονται στα ταξίδια μου — είναι σαν το φυλαχτό μου.

7. Να είσαι καλός πολίτης

Δείξτε μέγιστο σεβασμό σε όλους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απλώς να χαμογελάτε στους συνεπιβάτες ή να προσφέρετε να βοηθήσετε ένα ηλικιωμένο άτομο να βάλει μια τσάντα στο ράφι. Μην είστε ποτέ αυτός ο τύπος που διαταράσσει την ηρεμία με δυνατές συνομιλίες στο τηλέφωνο ή παρακολουθώντας μιμίδια σε πλήρη ένταση. Και οπωσδήποτε μην είστε ο εγωιστής σόλο ταξιδιώτης που καταλαμβάνει θέση με μια τσάντα και να είστε σε εγρήγορση εάν οι αποσκευές σας εμποδίζουν τους άλλους ή εάν μπορείτε να υποστηρίξετε οποιονδήποτε με αναπηρία δυσκολεύεται να επιβιβαστεί.

8. Πάντα να αφήνετε πολλά περιθώρια

Το να φτάσετε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό με χρόνο για να πιείτε έναν καφέ (στο επαναγεμιζόμενο φλιτζάνι σας, φυσικά) πριν από την αναχώρηση αξίζει πάντα αυτό το μικρό παράθυρο του χρόνου αποθήκευσης, ώστε να μην χρειάζεται να το περάσετε ζεστά στην πλατφόρμα — ειδικά αν δεν το κάνετε Δεν γνωρίζετε έναν προορισμό ή εάν οι πινακίδες είναι σε διαφορετική γλώσσα ή εάν είναι σε ώρα αιχμής όταν οι σταθμοί είναι πιο πολυσύχναστοι και οι μετακινούμενοι είναι αδύνατον να πλοηγηθούν.

9. Προσθέστε επιπλέον χρόνο για να δείτε τα αξιοθέατα

Και αν μπορείτε, χαμένους φίλους και συγγενείς. Είναι το παιχνίδι που μετατρέπει ένα επαγγελματικό ταξίδι σε εργασία. Μόνο μια επιπλέον μέρα σε έναν ενδιαφέροντα προορισμό θα μπορούσε να καταλήξει να αποσπάσει αναμνήσεις πολιτιστικών ή γαστρονομικών εμπειριών που διαρκούν μια ζωή.

10. Υπολογίστε το αποτύπωμα άνθρακα σας

Περίπου 90-95% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου προσκολλώνται στο ταξίδι μας όταν παίρνουμε τρένο αντί να οδηγούμε κάπου μόνοι μας ή να πετάμε. Καθώς περισσότερες επιχειρήσεις ορίζουν ανώτατο όριο εκπομπών άνθρακα ή προϋπολογισμό CO2 για το έτος, πρέπει να κάνουμε αυτούς τους υπολογισμούς για τις εκπομπές μας. Ο υπολογισμός του τελικού αποτυπώματος άνθρακα ολόκληρου του ταξιδιού σας με το τρένο είναι εύκολος — συμπληρώστε τα δεδομένα σας στο travelandclimate.org


standard.co.uk
sidirodromikanea.blogspot.com