Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η Ισπανία προσελκύει τουρίστες μειώνοντας τις τιμές εισιτηρίων τρένου και λεωφορείου


Μειώνει η Ισπανία τις τιμές εισιτηρίων σε τρένα και λεωφορεία για νέους, ως μέρος των προσπαθειών της να προσελκύσει τουρίστες αυτό το καλοκαίρι.
Τα εκπτωτικά εισιτήρια, θα ισχύουν για τρίμηνη περίοδο, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το σχέδιο θα «ενθαρρύνει τα καλοκαιρινά ταξίδια των νέων και θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μετά την πανδημία», με βάση ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Επιπλέον, μειώνει επίσης κατά το ήμισυ την τιμή των τρένων υψηλής ταχύτητας (AVE) που συνδέουν την πλειονότητα των πόλεων, με συνολική έκπτωση 50% που εφαρμόζεται στα εισιτήρια που κρατούνται μέσω της εθνικής εταιρείας επιβατικών σιδηροδρόμων στην Ισπανία, Renfe.
Μεταξύ άλλων, τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία συνδέουν Μαδρίτη-Βαρκελώνη, Μαδρίτη-Βαλένθια, Μαδρίτη-Σεβίλλη, καθώς και Μαδρίτη-Μάλαγα.

Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας υπέστη σημαντική οικονομική ζημιά ως αποτέλεσμα των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19.
Τώρα οι αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τον κλάδο, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, να ανακάμψει το συντομότερο.

Η Ισπανία προσφέρει μια σειρά από σιδηροδρομικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τρένα υψηλής ταχύτητας, περιφερειακά, μεσαίας απόστασης, νυχτερινά και προαστιακά.

Η χώρα έχει επενδύσει σημαντικά σε σιδηροδρομικές υποδομές, ιδιαίτερα για τρένα υψηλής ταχύτητας.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Renfe ανακοίνωσε τα σχέδια της να δρομολογήσει συνολικά 253 τουριστικά τρένα φέτος.

tourismtoday.gr
sidirodromikanea.blogspot.com