Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Και το όνομα αυτού «Αθηνά» – Στην ονοματοδοσία του Μετροπόντικα στη γραμμή 4 του Μετρό ο Μητσοτάκης

«Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο για τα επόμενα χρόνια»

Στην τελετή ονοματοδοσίας του Μετροπόντικα στο εργοτάξιο της Γραμμής 4 του Μετρό στην Κατεχάκη βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε την γραμμή 4 του Μετρό ως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο για τα επόμενα χρόνια.

Κείμενο Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Το έργο όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός θα εξυπηρετεί 350.000 συμπολίτες μας και θα δώσει τεράστια ανακούφιση στο κυκλοφοριακό.

«Ευχόμαστε γρήγορες ταχύτητες στο νέο Μετροπόντικα και να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα», είπε ακόμα.

Ο Μετροπόντικας ονομάστηκε Αθηνά προς τιμήν της Αθήνας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα: «Με το καλό στην ονοματοδοσία και του επόμενου. Θα τον ονομάσουμε “Νίκη”».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης έκανε λόγο για ένα μεγάλο συγκοινωνιακό έργο που θα αλλάξει την Αθήνα καθώς θα αφαιρέσει 53.000 αυτοκίνητα από δρόμους Αθήνας.
Να σημειωθεί ότι η γραμμή 4 του μετρό περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή. Η απόσταση Γαλάτσι-Γουδή θα γίνεται μέσα σε μόλις 17 λεπτά, προσφέροντας ανάσα στις πυκνοκατοικημένες αυτές περιοχές.

newsbeast.gr
sidirodromikanea.blogspot.com