Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα ο υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος: «Ο πίνακας τηλεδιοίκησης λειτουργεί» (φωτο – βίντεο)

Σταθμάρχης: Ο τοπικός χειρισμός λειτουργεί»

Στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το σταθμαρχείο και ζήτησε από τον σταθμάρχη που βρισκόταν στο σημείο, να δείξει μπροστά στις κάμερες και τα ΜΜΕ τον τρόπο που λειτουργεί ο πίνακας του σταθμαρχείου.

«Ήρθαμε εδώ να δείξουμε ότι είπαμε σήμερα στην βουλή. Ότι αυτός ο πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργεί, ο χειρισμός του οπτικού ελέγχου και της χάραξης των διαδρομών», σημείωσε ο υφυπουργός, ο σταθμάρχης συμπληρώνοντας, είπε: «από το 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει τοπικός χειρισμός».

Εκφράζοντας την θλίψη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών και τα δίνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους, ευχόμενος επίσης περαστικά στους τραυματίες, ο υφυπουργός τόνισε: «Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η κυβέρνηση υποσχέθηκε τρία πράγματα: Το πρώτο να γίνει η σε βάθος διερεύνηση του δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών όπου και αν βρίσκονται. Το δεύτερο ότι η επανεκκίνηση του τρένου θα γίνει με ασφάλεια και το τρίτο ότι θέλουμε να λειτουργήσουμε, με απόλυτη διαφάνεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Προσθέτω και το τέταρτο σήμερα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός της βουλής ούτε εκτός, να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ να δείξουμε ότι είπαμε σήμερα στην βουλή. Ότι αυτός ο πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργεί, ο χειρισμός του οπτικού ελέγχου και της χάραξης των διαδρομών. Θυμίζω ότι έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022, ένα σύστημα που λειτουργούσε τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος, αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε. Θα παρακαλέσω λοιπόν τον σταθμάρχη να μας δείξει ακριβώς πως λειτουργεί». Ο σταθμάρχης που κλήθηκε να δείξει πως λειτουργεί το σύστημα τόνισε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει τοπικός χειρισμός και λειτουργεί”.

Ο υφυπουργός εξάλλου υπογράμμισε ότι: “αυτός ο τοπικός χειρισμός λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2022. Αυτό ήταν αρκετό να προλάβει ένα τέτοιο δυστύχημα. Ο εδώ σταθμάρχης θα έπρεπε να το δει μόνος του», κατέληξε ο υφυπουργός.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

                      

onlarissa.gr
sidirodromikanea.blogspot.com