Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει

«Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα»
Για την τραγωδία των Τεμπών, τις επερχόμενες εκλογές και τη δέσμευσή του να αλλάξει την Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι το πρωί του Σαββάτου.

Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Αφού ευχαρίστησε, αρχικά, τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
.

Όπως σημείωσε «η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά. Και από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό τον δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα». «Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω» καλώντας τους συγκεντρωμένους να θυμηθούν «πώς ήταν οι επαφές μας με το Δημόσιο πριν θέσουμε σε εφαρμογή το gov.gr» και «πώς περιμένατε να πάρετε σύνταξη δύο χρόνια και τώρα παίρνετε σε δύο μήνες».

Σημείωσε, δε, ότι το 12ο Rafale προσγειώθηκε την Παρασκευή, στην Τανάγρα υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με θωρακισμένα σύνορα, η οποία ξέρει πού βαδίζει και πού πρέπει να πάει».

Τα διλήμματα των εκλογών

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στα διλήμματα ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα όσα έχουμε πετύχει και πιστεύω ότι είναι σημαντικά, μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει πάλι αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών».

Περιγράφοντας τον τρόπο και το ύφος με το οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα προσέλθουμε με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με αυτοπεποίθηση τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Εμείς έχουμε κάνει πολλά, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να γενναιότητα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας αναλογούν. Με θάρρος Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμα μας για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ελλάδα».

Όπως είπε για τις εκλογές που έρχονται «θα είναι μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας. Σας είχα πει το 2019 ότι όποιος νομίζει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τετραετία, έχει αυταπάτες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της προκοπής για την πατρίδα, ο δρόμος της ισχυρής και ασφαλούς Ελλάδας, ο δρόμος μιας Ελλάδας που θα αποκτήσει σε όλες της τις εκφάνσεις ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες. Αυτό το δρόμο μόνο η μεγάλη μας παράταξη μπορεί να τον εγγυηθεί».

«Το δικό σας χαμόγελο, ο δικός ενθουσιασμός, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτό τον αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κρίνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά στην κάλπη, δεν έχω αμφιβολία ότι θα εμπιστευτεί και πάλι την μεγάλη μας παράταξη για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το έχουμε ξεκινήσει» συνέχιε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κάνουμε αυτοκριτική αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει. Και σας εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας που ξεκίνησα το 2019 να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε περαστικά θα το συνεχίσω και θα το ολοκληρώσω. Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα» ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός.


newsbeast.gr
sidirodromikanea.blogspot.com