Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αυτοψία στον σταθμό που συνδέει την Ελλάδα με το εξωτερικό: Εγκατάλειψη και λεηλασία στις υποδομές του ΟΣΕ



Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης καταγράφονται στον σταθμό «Γέφυρα» λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας ο οποίος συνδέει τη χώρα μας με το εξωτερικό έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της «μαφίας του χαλκού».

Η κάμερα του Open που βρέθηκε στο σημείο κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες για την κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο ρημάζεται ο σταθμός. Οι δράστες χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία καταφέρουν και αφαιρούν τις βίδες από το καπάκι από χαλκό των συρμών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σταδιακή επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που διεκόπη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη θα βρει επίσης τον σταθμό «Γέφυρα» χωρίς φωτεινούς σηματοδότες. Ο συγκεκριμένος σταθμός δεν θυμίζει σε τίποτα σύγχρονο σιδηρόδρομο.
Την ίδια ώρα, ζήτημα ασφάλειας θέτουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά την ισόπεδη διάβαση στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το ακατάλληλο κτίσμα στο οποίο βρίσκεται ο φύλακας.
Σημειώνεται ότι οι τοπικές Αρχές ζήτησαν με επιστολή τους τον περασμένο Αύγουστο από ΓΕΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ την άμεση παρέμβαση για την αναβάθμιση του σταθμού.

ethnos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com