Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ευρ. Στυλιανίδης: Πρόταση να λειτουργήσει το μεταφορικό ισοδύναμο και στις σιδηροδρομικές μεταφορές προϊόντων


Πρόταση να λειτουργήσει το μεταφορικό ισοδύναμο για την ΑΜ-Θ, που αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές προϊόντων από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα Αθηνών-Θες/νικης, με τη μορφή της επιδότησης των μεταφορών με φορτηγά, έως ότου λειτουργήσει η Σιδηροδρομική Εγνατία πλήρως σε σύνδεση με τα λιμάνια και τις ΒΙΠΕ της ΑΜ-Θ.

 Βασιλική Μαχαίρα

Αυτή την πρόταση κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πρόκειται για μια πρόταση την οποία είχε κάνει στον πρωθυπουργό ο κ. Στυλιανίδης, καθώς από την Κομοτηνή είχε κάνει την εξαγγελία ο πρωθυπουργός για το μεταφορικό ισοδύναμο που αφορά τις μεταφορές μέσω σιδηροδρόμου.

Σχετικά με το θέμα του νέου Νοσοκομείου ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε πως το θέμα δεν τελείωσε και είναι μια υπόθεση μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και των κατασκευαστικών εταιριών ξένων και Ελληνικών, από την οποία ευελπιστεί πως θα υπάρξει τελικά φως και θα ευοδωθεί η διαδικασία. «Δεν είναι πρέπον να ανακατευθεί ως Ελληνικό Δημόσιο -γιατί μπορεί να κάνουμε κακό- και ούτε να κάνουμε μικροπολιτική με ένα θέμα τόσο πολύ σοβαρό. Σε ότι αφορά τις εταιρείες , ας αναλογισθούν για ποια περιοχή πρόκειται και ας κάνουν λογικές προτάσεις», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.

Εξ άλλου αναφερόμενος στον Σάκη Λιπορδέζη, που έφυγε από τη ζωή, στάθηκε στον αγώνα του για την ανάδειξη του Κ. Καραθεοδωρή και την λειτουργία του Μουσείου, τόνισε πως η τοπική κοινωνία ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει την αξία του ανθρώπου και ότι πρόσφερε στην περιοχή του ο Σάκης Λιπορδέζης. «Δεν πρόλαβα να του πω για την διαδικασία της ψηφιοποίησης του Μουσείου Καραθεοδωρή, η οποία έλαβε το πράσινο φως για να προχωρήσει, από το υπουργείο Πολιτισμού», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.

ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com