Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Τορόντο και Μόντρεαλ ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα



Ένα τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Τορόντο και Μόντρεαλ θα μπορούσε να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι στο Μόντρεαλ καταθέτουν πρόταση που θα ζητούσε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας κατά μήκος του διαδρόμου Κεμπέκ-Τορόντο. 

Μια κανονική διαδρομή με τρένο από το Τορόντο στο Μόντρεαλ διαρκεί κατά μέσο όρο πέντε ώρες.

«Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος για τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας (HSR) στον διάδρομο Κεμπέκ-Τορόντο», δήλωσε ο σύμβουλος Κρεγκ Σοβέ σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη.

«Θα ήταν μια τεράστια κληρονομιά για την ποιότητα ζωής και για το περιβάλλον. Είμαστε η μόνη χώρα της G7 χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας».

Σε ένα δελτίο τύπου, οι δημοτικοί σύμβουλοι λένε ότι μια πρόταση για το έργο που έγινε από την κατασκευαστική εταιρεία Alstom «έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενθουσιασμό από πολλούς ηγέτες στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους του Κεμπεκούα».

Ο σύμβουλος Serge Sasseville είπε σε μια δήλωση ότι ελπίζει η πρόταση να εγκριθεί ομόφωνα.

Ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας θα μείωνε επίσης τον χρόνο ταξιδιού σε άλλες τοποθεσίες κατά μήκος του διαδρόμου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ότι ένα ταξίδι μεταξύ Μόντρεαλ και Κεμπέκ θα μπορούσε να μειωθεί σε μία ώρα και 40 λεπτά, ενώ ένα ταξίδι μεταξύ Μόντρεαλ και Οτάβα θα διαρκούσε μόλις μία ώρα.

Αυτό το καλοκαίρι, η Alstom θα πιλοτάρει ένα πράσινο τρένο υδρογόνου στον σιδηρόδρομο Charlevoix.

Η πρόταση θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας.

«Καθώς η κυβέρνηση του Καναδά είναι έτοιμη να επενδύσει μαζικά στις σιδηροδρομικές μεταφορές, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να παρέχουμε στους εαυτούς μας μια επιβατική σιδηροδρομική υποδομή που είναι πραγματικά ανταγωνιστική με τις εσωτερικές πτήσεις», πρόσθεσε ο Sauvé.

toronto.ctvnews.ca
sidirodromikanea.blogspot.com