Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Καθηλωμένα τρένα στη δυτική Ιαπωνία λόγω της έντονης χιονόπτωσης



Η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε αναστάτωση στα τρένα στη δυτική Ιαπωνία, αφήνοντας τους επιβάτες εγκλωβισμένους μέσα για ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η West Japan Railway αναφέρει ότι από τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 15 τρένα κατά μήκος της γραμμής του Κιότο και της γραμμής Biwako είχαν κολλήσει μεταξύ των σταθμών.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι λένε ότι ζήτησαν από τους επιβάτες να περπατήσουν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών μέχρι τους κοντινούς σταθμούς. Πρόσθεσαν ότι οι επιβάτες σε τουλάχιστον τρία από τα τρένα παραπονέθηκαν ότι ένιωθαν άρρωστοι.

Οι αξιωματούχοι της πόλης του Κιότο λένε ότι έλαβαν αίτημα να φιλοξενήσουν περίπου 1.300 άτομα που είχαν κολλήσει στο σταθμό Yamashina.

Η πόλη διέθεσε τις κοινοτικές της εγκαταστάσεις κοντά στο σταθμό και ένα πέρασμα που οδηγεί σε σταθμό του μετρό.

Ένας επιβάτης είπε ότι επιβιβάστηκε σε ένα τρένο στο σταθμό του Κιότο το βράδυ της Τρίτης και έμεινε παγιδευμένος σε αυτό για περίπου επτά ώρες μέχρι τις 2:30 π.μ.

Είπε ότι οι πρώτες δύο με τρεις ώρες ήταν ανεκτές, αλλά η άμαξα που είχε τουαλέτα σταδιακά γέμισε κόσμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπούκωμα που έκανε πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι. 

Είπε ότι βγήκε γύρω στις 2:30 π.μ. και πέρασε μια ώρα περπατώντας κατά μήκος των γραμμών προς το σταθμό. Πέρασε το υπόλοιπο της νύχτας μαζί με άλλους ανθρώπους σε μια υπόγεια διάβαση που του παρείχε η πόλη.

Είπε ότι έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα, αλλά επίσης αναρωτήθηκε γιατί η σιδηροδρομική εταιρεία δεν ήταν σε θέση να λάβει καλύτερα μέτρα.

3.nhk.or.jp
sidirodromikanea.blogspot.com