Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη βόρεια Γερμανία


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας 33χρονος άπατρις Παλαιστίνιος τους επιτέθηκε με μαχαίρι την Τετάρτη σε περιφερειακό τρένο που ταξίδευε μεταξύ Κίελου και Αμβούργου στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

Η αστυνομία στο κρατίδιο Schlewsig-Holstein στα σύνορα με τη Δανία είπε ότι ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Συνελήφθη σε στάση τρένου στο χωριό Brokstedt.
Τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση και τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσαν οι αρχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα κίνητρα της επίθεσης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NDR, επικαλούμενος πηγές στην ομάδα έρευνας, ανέφερε ότι ο άνδρας, ο οποίος ήρθε από τη Γάζα πριν από οκτώ χρόνια, είχε εγκληματικό παρελθόν και δεν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικό κίνητρο.

Η αστυνομία διερευνά τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Μπρόκστεντ, ανέφερε στο Twitter ο γερμανικός σιδηροδρομικός σταθμός Deutsche Bahn, προσθέτοντας ότι ορισμένα δρομολόγια μεταξύ των δύο πόλεων είχαν ακυρωθεί.

Φωτογραφίες του Reuters από τη σκηνή έδειξαν εμπειρογνώμονες εγκληματολογικών να συγκεντρώνουν στοιχεία στην πλατφόρμα του σταθμού.

reuters.com
sidirodromikanea.blogspot.com