Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονικης με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και του Προέδρου και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα Πατέρα.

Όπως ανέφεραν στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο συμμετέχοντες στην συνάντηση, υπήρξε κατανόηση από πλευράς διοίκησης του ΟΣΕ στα θέματα που τέθηκα.

Η διοίκηση του ΟΣΕ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ζητήματα, όπως της συντήρησης του τροχαίου υλικού, της δημιουργίας στεγάστρων και της καλύτερης περίφραξης του χώρου του μουσείου θα είναι αρωγός,

Ιδιαιτέρα, κατά την συνάντηση τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα της επιστροφής του ιστορικού βαγονιού του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ από την Αθήνα που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζοντας ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΣΕ δεν θα βαδίσει στα χνάρια των προκάτοχων του και το βαγόνι του σουλτάνου θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ένα αίτημα δεκαετίας δεν μπορεί να σέρνεται.

Καμία δικαιολογία και καμία πρόφαση δεν μπορεί να σταματήσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από αριστερά οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίσης, ο Πρόεδρος των Φίλων του Σιδηροδρόμου Κώστας Πάταρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνας Πατέρας, οι κ.κ. Ιάσων Ζώρζος και  Ιωάννης Γιαννακούδης

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com