Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Οικολογικό ταξίδι αστραπή μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου

Η γαλλική SNCF και η γερμανική Deutsche Bahn σχεδιάζουν απευθείας σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των πρωτευουσών.


Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών τους συνδέσεων ως τρόπο να προσφέρουν πιο οικολογικά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο χώρες «υποστηρίζουν την ανάπτυξη της γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου, καθώς και τη νυχτερινή σιδηροδρομική υπηρεσία, που ανακοινώθηκαν και οι δύο για το 2024», σύμφωνα με κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από μια συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Ολαφ Σολτς.

Σκοπεύουν επίσης να δημιουργήσουν έως το επόμενο καλοκαίρι ένα σιδηροδρομικό εισιτήριο για τους νέους έτσι ώστε να ταξιδεύουν φθηνά στις δύο χώρες.

Η γαλλική SNCF και η γερμανική Deutsche Bahn και οι δύο δημόσια ιδιοκτησία, έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζουν απευθείας σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των πρωτευουσών στο τέλος του τρέχοντος έτους. Οι ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση θέλουν όλο και πιο πολύ σιδηροδρομικές επιλογές για να αποφύγουν να πετούν με αεροπλάνα τα οποία εκπέμπουν ρύπους, με συνδέσεις όπως το Παρίσι-Βαρκελώνη να παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.

emea.gr
sidirodromikanea.blogspot.com