Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Αλεξανδρούπολη: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε πολεμικό υλικό των ΗΠΑ


Τρένο που μετέφερε πολεμικό υλικό των ΗΠΑ για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, και το οποίο είχε εκφορτωθεί από το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο Endurance εκτροχιάστηκε έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ προς τις χώρες των Βαλκανίων και της Βαλτικής εκτροχιάστηκε χθες Παρασκευή το πρωί έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του Γαλλικού Σταθμού.

Αρματα μάχης και τεθωρακισμένα

Πρόκειται για φορτίο με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κοντέινερ που ξεφορτώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι του Εβρου από το μεταγωγικό πλοίο Endurance των ΗΠΑ για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Στο σημείο μετέβησαν γερανοί και άλλα μηχανήματα προκειμένου να επαναφέρουν τον συρμό στις ράγες, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr, υπήρξε πρόβλημα με το βαγόνι στο οποίο επέβαιναν οι αμερικανοί στρατιωτικοί που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού.

Διαμαρτυρία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε μια συμβολική δράση, όπως μεταδίδει το 902.gr, «κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως “Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών” και “Καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί”, αναδεικνύοντας τους πολύπλευρους κινδύνους που απορρέουν από τη μετατροπή του λιμανιού και της πόλης σε ορμητήριο πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών».

Ακυρη… η μεταφορά από Θεσσαλονίκη

Το evros-news.gr μεταδίδει, επίσης, ότι κατέπλευσε πάλι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Endurance» προκειμένου αυτή τη φορά να φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και να τον μεταφέρει στις ΗΠΑ.

Ηδη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κάτω), ξεκίνησαν να φορτώνονται τα τεθωρακισμένα αλλά και διάφορα οχήματα που είχαν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις Βαλκανικές και Βαλτικές χώρες, όπου σταθμεύουν οι αμερικανικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Το «ARC Endurance», αφού ολοκληρωθεί η φόρτωση, θα αποπλεύσει με προορισμό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evros-news.gr, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά για τη μεταφορά μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέρους του στρατιωτικού υλικού, το οποίο εκφορτώθηκε από το συγκεκριμένο αμερικανικό μεταγωγικό, και της προώθησής του στη συνέχεια σιδηροδρομικώς.

Το ARC Endurance ξεφόρτωσε πριν λίγες ημέρες στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού υλικού που έφερε από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια απέπλευσε για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου έκανε το ίδιο με τα υπόλοιπα τεθωρακισμένα και άλλου είδους οχήματα.
Ακατάλληλη η σιδηροδρομική γραμμή

Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως με τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Κούλατα Βουλγαρίας υπάρχουν προβλήματα λόγω κυρίως της ύπαρξης τούνελ αλλά και της κακής ποιότητας του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος της μεταφοράς των συγκεκριμένων οχημάτων.

Ετσι, τα οχήματα που ξεφόρτωσε το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο τελικά μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη με νταλίκες και από εκεί θα προωθηθούν μαζί με τα υπόλοιπα στις Βαλτικές και Βαλκανικές χώρες.

Μία από αυτές τις αμαξοστοιχίες είναι που εκτροχιάστηκε χθες το πρωί στον Γαλλικό Σταθμό της ακριτικής πρωτεύουσας.

in.gr
sidirodromikanea.blogspot.com