Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Κούβελας


Επίσκεψη στο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας που παραβρέθηκε σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου σε συνεργασία με την χορωδία «Φιλομήλα» Εύοσμου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου και να ενημερωθεί για το έργο του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Κώστας Πάταρας και ο Ταμίας κ. Γιάννης Χαρίσης ενημέρωσαν τον κ. Κούβελα για τα σοβαρά προβλήματα που έχει το μουσείο και ιδιαιτέρα με το τροχαίο υλικό και την συντήρησή τους. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στη κακή κατάσταση των ιστορικών βαγονιών του Όριεντ Εξπρές και την ανάγκη για άμεση ανακαίνιση τους . Επίσης ενημέρωσαν τον καλεσμένο τους για τις προσπάθειες που καταβάλουν εδώ και χρόνια για την επιστροφή του βαγονιού του Σουλτάνου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν μπορεί ένα βαγόνι που κυκλοφόρησε στο δίκτυο της Μακεδονίας επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας να βρίσκεται στην Αθήνα. Μας είπαν ότι δεν έχετε χώρο να το στεγάσετε, τώρα που έχουμε γιατί δεν μας το δίνουν» τόνισε η διοίκηση του Συλλόγου.
Ο κ. Κούβελας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο που επιτελείται στο μουσείο και είπε ότι κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει στη προσπάθειά τους.

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com