Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Το σύστημα Maglev υψηλής ταχύτητας του CRRC παρουσιάστηκε στο InnoTrans


Η CRRC παρουσίασε το σύστημα maglev υψηλής ταχύτητας, το CRRC 600, στο InnoTrans 2022.

Με ταχύτητες έως και 600 χλμ./ώρα, αυτό το maglev υψηλής ταχύτητας θα συγκαταλέγεται στα ταχύτερα συστήματα χερσαίων δημόσιων μεταφορών στον κόσμο και θα είναι κατάλληλο για υπεραστικά ταξίδια.

Το σύστημα maglev υψηλής ταχύτητας είναι ένα σιδηροδρομικό όχημα υψηλής ταχύτητας «χωρίς επαφή». Λειτουργεί σε μια δομή συγκράτησης σιδηροτροχιάς που χρησιμοποιεί δύο σειρές καμπυλωτών βραχιόνων για να συγκρατεί τη ράγα. Όταν ηλεκτρίζεται, μια ισχυρή μαγνητική δύναμη αναστέλλει το τρένο σε αυτές τις ράγες για καθοδήγηση και λειτουργία.

Το πρώτο από αυτά τα EMU maglev υψηλής ταχύτητας αποκαλύφθηκε στο εργοστάσιο του CRRC στο Qingdao Sifang τον Ιούλιο του 2021, αν και ένα πρωτότυπο του 2019 άρχισε να δοκιμάζεται το 2020.
Το CRRC αποκάλυψε το ταχύτερο σύστημα χερσαίων δημόσιων μεταφορών στον κόσμο, το σύστημα maglev υψηλής ταχύτητας 600 km/h

Εκτός από την προσφορά μεταφοράς υψηλής ταχύτητας, η CRRC λέει ότι αυτό το σύστημα διαθέτει επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρητικότητα, ευφυΐα και άνεση σε σύγκριση με προηγούμενα συστήματα maglev. Είναι ικανό να λειτουργεί στο GoA3.

Εξοπλισμένο με σύστημα πρόβλεψης βλαβών και διαχείρισης υγείας, το τρένο διαθέτει περισσότερους από 1.200 αισθητήρες και 2.718 σημεία παρακολούθησης.

Χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό του, το όχημα χρειάζεται μόνο 210 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από το μηδέν στα 600 km/h. Μπορεί να λειτουργήσει σε μια σειρά γεωγραφικών περιβαλλόντων, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων ποταμών, των θερμών και ψυχρών κλιμάτων και των υγρών συνθηκών.

Το σύστημα maglev υψηλής ταχύτητας υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή σε δοκιμές και έχει δείξει σταθερή αναρτημένη και δυναμική λειτουργία.

railway-news.com
sidirodromikanea.blogspot.com