Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Γυναίκα που ταξίδευε με τρένο από το Λονδίνο προς το Αμπερντίν αρνήθηκε να παραχωρήσει την θέση της σε ηλικιωμένη και αναφέρει το γιατί.

Μεγάλο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Η επιβάτης είχε αρνηθεί να παραχωρήσει τη θέση της -στην πρώτη θέση- σε ταξίδι της στην πόλη του Γρανίτη, όταν μια ηλικιωμένη επιβάτης της ζήτησε να το κάνει.

Μια γυναίκα που ταξίδεψε στη Σκωτία με τρένο πήγε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ για να υπερασπιστεί την απόφασή της να μην εγκαταλείψει τη θέση της σε μια πολυάσχολη υπηρεσία για μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Η επιβάτιδα, που ταξίδευε από το Λονδίνο στο Αμπερντίν , δίστασε να κουνηθεί καθώς επέμενε ότι είχε κλείσει τη θέση της εκ των προτέρων και δεν πίστευε ότι έπρεπε να την εγκαταλείψει αφού περιποιήθηκε τον εαυτό της με ένα εισιτήριο πρώτης θέσης, γράφει η The Mirror. .

Όταν επιβιβάστηκε στο τρένο, ανακάλυψε ότι η θέση που της είχε διατεθεί ήταν η θέση προτεραιότητας του βαγόνι πρώτης θέσης, η οποία συνήθως προορίζεται για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όταν επιβιβάστηκε μια γυναίκα περίπου 60 ετών, απαίτησε να της παραχωρήσει τη θέση. Σε μια ανάρτηση στο Reddit , εξοργίστηκε: "Πήρα πρόσφατα ένα τρένο στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Λονδίνο στο Αμπερντίν. Είναι ένα ταξίδι επτά ωρών, οπότε έκλεισα στον εαυτό μου μια θέση πρώτης θέσης πολύ νωρίτερα.

"Οι θέσεις πρώτης θέσης στα τρένα στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι ακριβές, αλλά αποφάσισα να περιποιηθώ τον εαυτό μου γιατί 1), ήξερα ότι θα είχα δουλειά να κάνω στο τρένο, οπότε ήθελα να βεβαιωθώ ότι είχα χώρο/άνεση για να είμαι σε θέση να εργαστώ, και 2), ορισμένα τρένα στις «μεμονωμένες θέσεις», που σημαίνει ότι δεν κάθεσαι δίπλα σε κανέναν ή κάθεσαι απέναντι. Έκλεισα συγκεκριμένα μία από αυτές τις θέσεις για να μπορέσω να εργαστώ.

"Μπήκα στο τρένο στο Λονδίνο και κάθισα στη θέση μου. Η θέση που μου είχαν ορίσει ήταν επίσης η "θέση προτεραιότητας". Οι θέσεις προτεραιότητας είναι αυτές στο τέλος των βαγονιών για άτομα με κινητικά προβλήματα λόγω ηλικίας ή αναπηρίας. Μια γυναίκα ανέβηκε μετά από μένα που ήταν γύρω στα 60 και έδειξε την πινακίδα πάνω από το κεφάλι μου και, πολύ αγενώς, μου είπε να μετακινηθώ γιατί ήταν ηλικιωμένη.
"Της είπα ότι είχα κλείσει τη θέση και ότι θα έπρεπε να μιλήσει με ένα μέλος του προσωπικού για να της βρει θέση. Τόνισε ότι το τρένο ήταν γεμάτο και δεν υπήρχαν άλλες θέσεις. Ζήτησα συγγνώμη, αλλά επανέλαβα ότι θα έκλεισα τη θέση και δεν επρόκειτο να κουνηθώ».

Στη συνέχεια, το μέλος του προσωπικού προσπάθησε να πείσει τις δύο γυναίκες να έρθουν σε κάποια μέση λύση όπου η μία από αυτές θα αποχωρούσε σε μια διαθέσιμη θέση στην τυπική κατηγορία, αλλά η γυναίκα που έκλεισε τη θέση αρνήθηκε να κουνηθεί.

Και πρόσθεσε: "Τελικά, ήρθε ένας φύλακας τρένου για να προσπαθήσει να βοηθήσει. Η κυρία είχε κλείσει εισιτήριο μετ' επιστροφής, αλλά δεν είχε κλείσει συγκεκριμένη θέση. Για όσους δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα τρένα, αν έχετε εισιτήριο αλλά δεν έχετε κάνει επίσης κράτηση θέσης, σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε σε τρένο, αλλά δεν έχετε εγγυημένη θέση εκτός και αν υπάρχει διαθέσιμη.

"Ρώτησε αν κάποιος από εμάς θα σκεφτόταν να μετακομίσει στην τυπική τάξη αν μπορούσε να μας βρει θέση. Εγώ πάλι αρνήθηκα, εξηγώντας ότι είχα κλείσει τη θέση πολύ νωρίτερα και ότι το χρειαζόμουν. Τελικά, πήγε τη γυναίκα στην τυπική τάξη και υποθέτω ότι της βρήκα μια θέση εκεί.

«Ένιωσα άσχημα, αλλά επίσης δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να βάλω τον εαυτό μου σε σοβαρή ταλαιπωρία επειδή κάποιος άλλος δεν το σκέφτηκε μπροστά και δεν έκλεισε θέση».

aberdeenlive.news
sidirodromikanea.blogspot.com