Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Πως θα πάρετε δωρεάν εισιτήρια για ταξίδια με τρένο σε όλη την Ισπανία



Δωρεάν εισιτήρια για ταξίδια με τρένο σε όλη την Ισπανία τουλάχιστον έως το τέλος του 2023 θα μπορούν να λάβουν οι ταξιδιώτες από τη σιδηροδρομική γραμμή Renfe.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2022, επιτρέπει σε οποιονδήποτε (συμπεριλαμβανομένων των διεθνών τουριστών) να επωφεληθεί από τα δωρεάν ταξίδια με τρένο στα προαστιακά τρένα της Ισπανίας και τα ταξίδια τρένων μεσαίας απόστασης από την εν λόγω εταιρεία.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να γνωρίσουν την ομορφιά, τον πολιτισμό, το φαγητό και την ιστορία της Ισπανίας, ενώ εξοικονομούν χρήματα ταξιδεύοντας σε όλη τη χώρα με το τρένο.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αφού άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστρίας, ανακοίνωσαν εκπτωτικά προγράμματα ταξιδιών με τρένο.

Ωστόσο, η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα που επιδοτεί πλήρως τα ταξίδια με τρένο για όλους.
Τα δωρεάν εισιτήρια τρένου είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε στην Ισπανία μέχρι το τέλος του 2023, αλλά υπάρχουν μερικοί όροι.

Πρώτον, τα δωρεάν εισιτήρια διατίθενται μόνο σε προαστιακά τρένα που λειτουργούν από το Renfe (Cercanías και Rodalies) και σε μεσαίες αποστάσεις με τρένο κάτω από 300 χιλιόμετρα ή 186 μίλια. Δεν ισχύει για τα τρένα υψηλής ταχύτητας AVE της Renfe που συνδέουν προορισμούς όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.

Η δωρεάν υπηρεσία τρένου εξακολουθεί να επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ πολλών πόλεων σε περιοχές όπως η Ανδαλουσία.

Ο δεύτερος όρος είναι ότι το πρόγραμμα δωρεάν εισιτηρίων τρένου ισχύει μόνο για εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών και όχι για μεμονωμένα εισιτήρια.
Πρέπει να πληρώσει κανείς προκαταβολή 10 € (≈ 9,77 $ USD) για προαστιακά τρένα ή 20 € (≈ 19,55 $ USD) για τρένα μεσαίας απόστασης. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2022, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επιστροφή χρημάτων της κατάθεσής σας μετά την ολοκλήρωση 16 ταξιδιών απλής μετάβασης.

Προφανώς, η επέκταση αυτής της πολιτικής το 2023 θα έχει παρόμοιες παραμέτρους.
Για να επωφεληθούν από αυτήν την προσφορά, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κατεβάσουν την επίσημη εφαρμογή για τη γραμμή τρένου Renfe. Οι ξένοι τουρίστες θα χρειαστούν επίσης τον αριθμό διαβατηρίου τους για να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Ο σκοπός του νέου προγράμματος δωρεάν ταξιδιών με τρένο της Ισπανίας είναι διπλός.

Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε αρχικά για να ανακουφίσει την κρίση κόστους ζωής που βιώνουν πολλοί ντόπιοι λόγω του πληθωρισμού και των στάσιμων μισθών. Τα δωρεάν εισιτήρια τρένων θα επιτρέψουν στους μετακινούμενους να εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ και θα μειώσουν την οικονομική τους επιβάρυνση.

tourismtoday.gr
sidirodromikanea.blogspot.com