Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕΘ ΣΤΗΝ 86η Δ.Ε.Θ.

Με ένα εντυπωσιακό σχέδιο του πολυτροπικού σταθμού μετεπιβίβασης στη Ν. Ελβετία, με παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης Συγκοινωνιακού Έργου και με αναφορά στα σημαντικά έργα και τις πρωτοβουλίες του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. για τη φετινή χρονιά, πραγματοποιείται η παρουσία του συγκοινωνιακού Φορέα στην 86η ΔΕΘ.

Η επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμα πιο δημιουργική, καθώς μια σειρά από σημαντικά έργα βιώσιμης μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης θα οδεύουν στην ολοκλήρωση. Αφορούν τόσο στη συντονισμένη προσπάθεια της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών προσαρμοσμένη στην πληθυσμιακή και αναπτυξιακή προοπτική των μετακινήσεων όσο και στην πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση του έργου-σταθμού για τη βελτίωση των μετακινήσεων στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Μια σειρά από κεντρικά ζητήματα, όπως η νέα εποχή που περιλαμβάνει ενίσχυση της συνεργασίας με τον πάροχο της συγκοινωνίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του φορέα και η θεσμική θωράκιση των αρμοδιοτήτων του για το ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο, την τιμολογιακή πολιτική και τους διαγωνισμούς για παρόχους με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1370/2007, απασχολούν την διοίκησή του και την ιεραρχία του Υπουργείου ΥΠΟΜΕ και είναι βέβαιο ότι η μεταβατική περίοδος 2022-2023 θα είναι απλά η απαρχή για την κατακόρυφη βελτίωση των συνθηκών αστικής μετακίνησης και κινητικότητας στη Θεσσαλονίκης του 2030! 
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν στη ΔΕΘ και συζητούνται από τη διοίκηση του ΟΣΕΘ με την ηγεσία του ΥΠΟΜΕ και με φορείς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αττικό Μετρό.

sidirodromikanea.blogspot.com