Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Μετρό στον Πειραιά: Αντίστροφη μέτρηση για την επέκταση της γραμμής στο λιμάνι – Πότε θα δοθεί στο κοινό


Οι προσδοκίες είναι ότι θα επέλθει και συνολική αναβάθμιση των περιοχών γύρω από τις στάσεις «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

Το Μετρό, ένα έργο που οι Πειραιώτες περίμεναν πολλά χρόνια έφθασε στην ολοκλήρωσή του.

Εκτιμάται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα λειτουργήσουν οι νέες στάσεις του μετρό στα Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι προσφέροντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των μετακινήσεων όχι μόνο προς την Αθήνα, αλλά και προς το αεροδρόμιο, απόσταση για την οποία θα αρκούν πλέον μόλις 50 λεπτά. Οι προσδοκίες είναι ότι θα επέλθει και συνολική αναβάθμιση των περιοχών γύρω από τις τρεις στάσεις, όπως ήδη συνέβη στον Κορυδαλλό που συνδέθηκε με τη γραμμή 3.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει. Στις 27 – 28 Αυγούστου οι σταθμοί του Μετρό “Νίκαια”, “Κορυδαλλός” και “Αγία.Βαρβάρα” θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα “Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα”

Εκτιμάται ότι επιπλέον 132.000 πολίτες θα κινούνται στην γραμμή 3, με σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. με 6 νέους σύγχρονους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Η νέα γραμμή θα ενώσει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε λιγότερο από 1 ώρα, και θα ανακουφίσει τον Πειραιά από το κυκλοφοριακό, 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους ημερησίως, κάτι που σημαίνει 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι. Ο σταθμός του μετρό θα βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρικό και τις στάσεις των λεωφορείων.

“Γενικά ο Πειραιάς έχει περάσει μεγάλη κάμψη. Με τον κόσμο που θα ανεβάσει το μετρό και οι καφετέριες θα δουλέψουν και τα μαγαζιά” δήλωσε στον ΣΚΑΪ επιχειρηματίας.

Το παράδειγμα του Κορυδαλλού

Περισσότερο κόσμο είδαν ήδη οι επιχειρηματίες στον Κορυδαλλό με τη γραμμή 3.

Το μετρό στον Κορυδαλλό είναι μια μόνο από τις 15 στάσεις της γραμμής 3. Ήδη κλείνει 2 χρόνια λειτουργία, και όπως είπαν οι κάτοικοι στον σταθμό μας έχει αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς σε λίγα λεπτά μπορείς να πας σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας.


newsbeast.gr
sidirodromikanea.blogspot.com