Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Φωτιά σε γραμμές τρένου στο Λονδίνο


Οι γραμμές τρένου έπιασαν φωτιά σε μια γέφυρα στο Λονδίνο στις 11 Ιουλίου,  εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών στην πόλη.

Σύμφωνα με την Express , το περιστατικό σημειώθηκε στις γραμμές  μεταξύ Wandsworth Road και London Victoria. Μέσω Twitter, ο Steve White, διευθύνων σύμβουλος της Southeastern Railway, μοιράστηκε μια εικόνα της πυρκαγιάς και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη σιδηροδρομική εταιρεία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου για την άμεση ανταπόκριση στην πυρκαγιά.

Σε απάντηση, το Network Rail Southeast μοιράστηκε επίσης μια εικόνα της πυρκαγιάς και τόνισε ότι η ζέστη «θα είναι μια σοβαρή πρόκληση» την ερχόμενη εβδομάδα. 


Σε ξεχωριστή ανάρτηση, η οργάνωση εξήγησε πώς τα ίχνη είχαν πάρει φωτιά. Είπε ότι τα ξύλα των τροχών στη γέφυρα πήραν φωτιά καθώς είναι πολύ στεγνά. Ωστόσο, η οργάνωση πρόσθεσε επίσης ότι «δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα, είναι πιθανό μια αδέσποτη σπίθα να τους άναψε».
Επιπλέον, η Network Rail διαβεβαίωσε ότι μια επιθεώρηση είχε «περάσει τη γραμμή κατάλληλη για λειτουργία». Θα εξακολουθήσει να εξετάζει εάν οι ράγες χρειάζονταν αντικατάσταση μετά το συμβάν, δήλωσε ο οργανισμός.
Εν τω μεταξύ, αυτό το περιστατικό συνέβη καθώς το έθνος αντιμετωπίζει συνήθως υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με το BBC , η θερμοκρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανέλθει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα προκειμένου να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για πιθανά προβλήματα υγείας και μεταφοράς που προκαλούνται από τη ζέστη.

ndtv.com
sidirodromikanea.blogspot.com