Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Το ΚΤΕΛ Ηλείας και ο σιδηρόδρομος


Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Μόνο το ΥΠΟΜΕΔΙ... και οι επικεφαλής και ιθύνοντες των ελληνικών σιδηροδρομικών εταιρειών δεν βλέπουν υποψήφιο επιβατικό κοινό μεταξύ Πάτρας - Πύργου!

Δεν είναι μόνο ότι στέλνουν ολόκληρο το επιβατικό κοινό σε άλλα μέσα μεταφοράς. Είναι ότι αρέσκονται στο να συνεχίζεται και να παρατείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Η σιδ/κή γραμμή Πάτρα - Πύργου και Καβάσιλα - Βαρθολομιού - Κυλλήνης, μαζί με τη διακλάδωση για το αεροδρόμιο του Αράξου δεν είναι να παραδοθεί σε 24 μήνες από την κατοχύρωση του έργου στον μειοδότη εργολάβο, αλλά έπρεπε να έχει παραδοθεί χθες!


Δείτε το σχετικό ρεπορταζ από το«Ilia.news» 

Τρεις ώρες περίπου από Πύργο για Πάτρα – Τριτοκοσμικές καταστάσεις από το Μονοπωλιακό ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ







Δρομολόγιο… ταλαιπωρίας το Πύργος – Πάτρα με το ΚΤΕΛ – Στο μόνο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχει απομείνει για Πάτρα ώστε να έρθει και να φύγει ο Τουρίστας, πρέπει όμως το 2022 να «καθηλωθεί» για τρεις ώρες περίπου για 100χλμ απόσταση!

Κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και με τσακισμένα νεύρα βγαίνουν… όσοι χρησιμοποιούν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για το δρομολόγιο Πύργος – Πάτρα. Το «Ilia.news» έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα από επιβάτες του διαμαρτύρονται ότι το λεωφορείο κάνει πλέον 3 ώρες περίπου για να φτάσει στην Πάτρα.

Το λεωφορείο μπαίνει σε όλα τα χωριά για να παραλάβει ή να αφήσει κόσμο η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη από τότε που… «φύτρωσαν» τα κολωνάκια και οι κορίνες στην Πατρών – Πύργου.

Ενώ οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων έχουν κάνει σοβαρές προσπάθειες για να ανακαινίσουν τα οχήματα τους με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η νέα διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα στο όνομα του Μονοπωλίου!

Οι επιβάτες διαμαρτύρονται και ζητούν την καθιέρωση δύο δρομολογίων, ενός express για Πάτρα και το άλλο, να μείνει ως έχει μέχρι σήμερα, ενώ καταγγέλλουν το ΚΤΕΛ για αδιαφορία που πηγάζει… από τη «σιγουριά» του μονοπωλίου στις συγκοινωνίες.

ilia.news
sidirodromikanea.blogspot.com