Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Για 7,5 εκατομμύρια δεν δημοπρατείται η μελέτη για τρένο στην Ήπειρο!


Τα άδεια ταμεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κρατούν σε εκκρεμότητα τον διαγωνισμό για την μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Το θέμα συζητήθηκε όχι όμως σε έκταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή πρόταση ψηφίσματος που είχε καταθέσει ο Γιώργος Ζάψας.

Όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες το Epiruspost, ο διαγωνισμός δεν μπορεί να προχωρήσει παρότι υπάρχει εγκεκριμένη κοινοτική πίστωση ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ αν το ελληνικό δημόσιο και στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν διαθέσει αντίστοιχο ποσό.

Η κοινοτική χρηματοδότηση εγκρίθηκε μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει ο ΟΣΕ, όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν ιεραρχεί ως προτεραιότητα την συγκεκριμένη μελέτη.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επιβεβαίωσε ότι ουδέποτε ανατέθηκε μελέτη –κάτι που ψευδώς υποστήριξε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος- και όπως είπε, θα υπάρξει απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες.

«Το ΠΔΕ έχει πρόβλημα συνολικά και με τα έργα των υπουργείων» ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Ο Γιώργος Ζάψας από την πλευρά του ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάγκη εκπόνησης της μελέτης σιδηροδρομικής σύνδεσης, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Αξίζει να τονιστεί ότι αν ο διαγωνισμός τελικά ναυαγήσει και η κοινοτική χρηματοδότηση χαθεί θα είναι και η χαριστική βολή καθώς δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα για εκπόνηση της μελέτης.

epiruspost.gr
sidirodromikanea.blogspot.com