Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το Η.Β. θα συνεισφέρει έως και 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή των ουκρανικών σιδηροδρόμων για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει έως και 10 εκατομμύρια λίρες σε υλικά και εξοπλισμό για την επισκευή της σιδηροδρομικής υποδομής της Ουκρανίας.

Εικόνα: AP

Σε μια σημαντική εξέλιξη, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει έως και 10 εκατομμύρια £ (96.31.23.584,60 Rs) σε υλικά και εξοπλισμό για την επισκευή της σιδηροδρομικής υποδομής της Ουκρανίας.

 Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να βοηθήσει στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών εν μέσω της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης. Ανέφερε ότι η Βρετανία έχει συζητήσει τρόπους για να αυξήσει τη σιδηροδρομική χωρητικότητα με την ουκρανική κυβέρνηση. Η απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται για περισσότερες από 120 ημέρες.

"Το ΗΒ συνεισφέρει έως και 10 εκατομμύρια £ σε υλικά και εξοπλισμό στους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους για την επισκευή σιδηροδρομικών υποδομών και τη βοήθεια σιδηροδρομικής απομάκρυνσης των σιτηρών από τη χώρα. Το ΗΒ βρίσκεται σε στενή συζήτηση με την κυβέρνηση της Ουκρανίας σχετικά με τον τρόπο μεγιστοποίησης της σιδηροδρομικής τους ικανότητας και να συνεχίσουν να κινούνται τόσο τα τρένα όσο και τα σιτηρά, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση στο δελτίο τύπου.

Στο δελτίο τύπου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σταμάτησε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις «διαταράσσουν τις σιδηροδρομικές εξαγωγές». Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει 1,5 εκατομμύριο £ (14.44.67.985 Rs) για την ανάπτυξη μιας διαδικασίας δοκιμών για να διαπιστωθεί εάν τα σιτηρά που πωλούνται από τη Ρωσία στην παγκόσμια αγορά έχουν «πάρει παράνομα από την Ουκρανία». Δήλωσε ότι η διαδικασία δοκιμών θα έχει ως αποτέλεσμα η διεθνής κοινότητα να αποτρέψει τη ρωσική δράση και να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα λάβει τα έσοδα από τα σιτηρά της. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει τεχνογνωσία για να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση εμπορικών πλοίων από την Ουκρανία.

«Εκτός από το ότι εμποδίζουν τα σιτηρά να φύγουν από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας – τη διαδρομή μέσω της οποίας το 96% των σιτηρών της Ουκρανίας εξήχθη ιστορικά, οι ρωσικές επιθέσεις διακόπτουν τις σιδηροδρομικές εξαγωγές», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση στο δελτίο τύπου.

25 εκατομμύρια τόνοι καλαμποκιού και σιταριού «επί του παρόντος κινδυνεύουν να σαπίσουν στα ουκρανικά σιλό»

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε την Ουκρανία ως το «καλάθι ψωμιού της Ευρώπης» και δήλωσε ότι το Κίεβο παρέχει το 10% του παγκόσμιου σιταριού, το 12-17% του καλαμποκιού και το 50% του ηλιελαίου παγκοσμίως. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι 25 εκατομμύρια τόνοι καλαμποκιού και σιταριού παραμένουν κολλημένοι στην Ουκρανία και «επί του παρόντος κινδυνεύει να σαπίσει στα ουκρανικά σιλό». Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στη Σύνοδο Κορυφής της G7 θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση για να απομακρυνθούν οι προμήθειες τροφίμων από την Ουκρανία. Ο Τζόνσον θα τονίσει ότι οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία έχουν δημιουργήσει «φοβερούς μετασεισμούς» στον κόσμο, προκαλώντας αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων καθώς «εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας». 

republicworld.com
sidirodromikanea.blogspot.com