Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Τα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη γίνονται ακόμα πιο εύκολα χάρη στην επέκταση του Eurostar

Η Eurostar ένωσε τις δυνάμεις της με τη σιδηροδρομική εταιρεία Thalys δημιουργώντας περισσότερες στάσεις και διαδρομές σε όλη την ήπειρο.

Το ταξίδι σε μερικούς από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ευρώπης θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο χάρη σε μια νέα συμμαχία μεταξύ Eurostar και Thalys.

Την Παρασκευή, οι δύο εταιρείες τρένων ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας συμμετοχών, της Eurostar Group. Και οι δύο θα παραμείνουν πλήρως ανεξάρτητες σιδηροδρομικές εταιρείες με κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες (αντίστοιχα), ωστόσο, η νέα συνεργασία θα μπορούσε σύντομα να φέρει περισσότερους ταξιδιώτες σε περισσότερα μέρη από ποτέ, και να το κάνει με πολύ πιο βιώσιμο τρόπο.

"Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, το έργο της συμμαχίας Green Speed ​​είχε αναβληθεί προσωρινά λόγω της πανδημίας. Μετά από επανεκκίνηση το φθινόπωρο του 2021, το έργο έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου 2022", μοιράστηκαν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση. «Οι μέτοχοι των Eurostar και Thalys είναι πιο πεπεισμένοι από ποτέ ότι ο συνδυασμός Eurostar και Thalys θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιώσιμη κινητικότητα προωθώντας την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη».

CREDIT: CHESNOT/GETTY IMAGES


Πέρα από τη μεταφορά περισσότερων επιβατών, η συμμαχία θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει πιο άμεσες διαδρομές και καλύτερα δρομολόγια για τους επιβάτες, καθώς και τη δυνατότητα νέων πλεονεκτημάτων πελατών και σημείων πίστης, αναφέρει η ITB Berlin . Η συμμαχία ανοίγει επίσης τη δυνατότητα για συνδέσεις με άλλους προορισμούς Thalys, όπως το Ντίσελντορφ, το Έσσεν, το Άαχεν και το Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, ο κύριος στόχος είναι «η μεταφορά 30 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως εντός 10 ετών (έναντι 18 εκατομμυρίων πελατών το 2019) με ένα μόνο εμπορικό σήμα: τη Eurostar».

Η συμμαχία σημαίνει επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν μια πιο βιώσιμη επιλογή για ταξίδια πάνω από τις πτήσεις επίσης.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για τους πελάτες μας, καθώς θα μας επιτρέψει να σας προσφέρουμε ένα πιο εκτεταμένο δίκτυο, αυξημένη συνδεσιμότητα και συχνότητα υπηρεσιών και έναν στόλο που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurostar, Guillaume Pepy, σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στους πελάτες. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Thalys, θα είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας και ταυτόχρονα να παρέχουμε μια ισχυρή απάντηση στην ολοένα και πιο σοβαρή πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και στην αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα ταξίδια».

travelandleisure.com
sidirodromikanea.blogspot.com