Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η DB Cargo UK εξετάζει την ανάπτυξη των διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών


Η DB Cargo UK φιλοξένησε διαβιομηχανικές συνομιλίες για το μέλλον των διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, συζητώντας τρόπους αύξησης του όγκου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μέσω της σήραγγας της Μάγχης.

Οι φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και οι ενδιαφερόμενοι συζήτησαν για το μέλλον των διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε μια συζήτηση που διοργάνωσε η DB Cargo UK στον τερματικό σταθμό διατροπικών μεταφορών στο Barking, στο Ανατολικό Λονδίνο. Στις συνομιλίες συμμετείχαν μια σειρά σημαντικών προσωπικοτήτων από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και τον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Μεταξύ αυτών ήταν ανώτεροι εκπρόσωποι από το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου και τη Μεταβατική Ομάδα των Great British Railways. Μαζί τους συμμετείχαν εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αδελφής εταιρείας Transfesa της DB Cargo UK, της Eurotunnel των χειριστών του Channel Tunnel και σημαντικών επωνυμιών από τους κλάδους λιανικής πώλησης σούπερ μάρκετ και αυτοκινήτων.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν τα εμπόδια και τις ευκαιρίες για την αύξηση του όγκου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών που διέρχονται από τη σήραγγα της Μάγχης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή σε ορισμένα από τα λιμάνια του ΗΒ.

«Η ανάπτυξη της διεθνούς μας κίνησης και η ανάπτυξη νέων ευρωπαϊκών διαδρόμων είναι βασικοί στρατηγικοί στόχοι για την DB Cargo και δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να προωθηθούν οι συζητήσεις σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει για να επιτευχθεί αυτό», δήλωσε ο Andrea Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Cargo UK. «Με ενθάρρυνε απίστευτα η προθυμία όλων να συμμετάσχουν σε ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις για το μέλλον των διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και τις λύσεις που παρουσιάζει σε πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή τη στιγμή».

Η DB Cargo UK πρόσφατα υπέβαλε επιτυχώς προσφορά για χρηματοδότηση για τη δημιουργία μιας νέας «Τελωνειακής Έγκρισης Περιοχής» στον τερματικό τερματικό της στο Barking στο Λονδίνο. Χάρη σε ένα βραβείο £470.000 από το Κυβερνητικό Ταμείο Λιμενικών Υποδομών πολλών εκατομμυρίων λιρών, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα στην τοποθεσία για να επιταχυνθεί η απρόσκοπτη διακίνηση αγαθών προς και από τη χώρα μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Η επένδυση θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας νέας αποθήκης, όπου το προσωπικό του Συνοριακού Ελέγχου θα μπορεί να διεξάγει επιθεωρήσεις και όπου θα μπορούν να φορτώνονται και να εκφορτώνονται εμπορευματοκιβώτια για μετέπειτα ταξίδια. Θα περιλαμβάνει επίσης έναν νέο ασφαλή χώρο αποθήκευσης για τη φύλαξη τυχόν κατασχεμένων/κατασχεθέντων αγαθών, πρόσθετη ασφάλεια του χώρου και εγκαταστάσεις γραφείων και πρόνοιας για το προσωπικό του HMRC.

globalrailwayreview.com
sidirodromikanea.blogspot.com