Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Αυτή η σιδηροδρομική γέφυρα φέρνει την Κίνα και τη Ρωσία πιο κοντά.


Οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας θα έχουν σύντομα άλλη συνοριακή διέλευση για να διαλέξετε. Η σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει το κινεζικό Tongjiang με το Nizhneleninskoye στη Ρωσία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες, με τις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Της Majorie van Leijen


Πολύ πιο ανατολικά από το δημοφιλές συνοριακό πέρασμα στο Manzhouli, περνώντας πάνω από τον ποταμό Heilong (γνωστός ως ο ποταμός Amur στη Ρωσία), βρίσκεται η σιδηροδρομική γέφυρα Tongjiang-Nizhneleninskoye. Ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021, είναι έτοιμο να εκπληρώσει το κύριο καθήκον του: να παρέχει μια άλλη χερσαία σύνδεση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση του τμήματός της την Τετάρτη 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια τελετής χαιρετισμού της νέας γέφυρας. Οι Moscow Times κάνουν λόγο για άνοιγμα τον επόμενο μήνα. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν νωρίτερα τον Αύγουστο ως μήνα έναρξης. Η Κίνα πραγματοποιεί αυτήν τη στιγμή ασκήσεις για να προετοιμαστεί για τις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές, ανέφερε η South China Morning Post.

Μείωση του χρόνου ταξιδιού

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η γέφυρα κόβει το ταξίδι με το τρένο από το Heilongjiang, μια επαρχία στα βορειοανατολικά της Κίνας που περιλαμβάνει επίσης το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, στη Μόσχα κατά περισσότερα από 800 χιλιόμετρα και 10 ώρες. Επιπλέον, εκτονώνει την πίεση στα συνοριακά σημεία Manzhouli, Erenhot και Suifenhe, τα τρία συνοριακά σημεία για την κυκλοφορία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Έχει μήκος 2,21 χλμ, εκ των οποίων το κινεζικό τμήμα έχει μήκος 1,8 χλμ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα βρίσκεται στη Ρωσία. Η γέφυρα έχει σχεδιασμένη χωρητικότητα 21 εκατομμυρίων τόνων (Mt) ετησίως και επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 100 km/h. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την αποστολή άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος, ξυλείας και ορυκτών λιπασμάτων από τη Ρωσία στην Κίνα.

Πρωτοβουλία Belt and Road

Το έργο αποτελεί σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας, που στοχεύει να συνδέσει την Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, αυξήθηκε σε σημασία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς αυτό οδήγησε σε επιβράδυνση της κυκλοφορίας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης μέσω Ρωσίας και επιδείνωση της σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.

Η Ρωσία στρέφει όλο και περισσότερο την εστίασή της στην Κίνα ως εμπορικό εταίρο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η RZD ανέφερε μια συμφωνία με τους China Railways για να αυξήσει σταδιακά τη μεταφορά τρένων μέσω των κοινών συνοριακών σημείων. Τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, η κίνηση έχει ήδη αυξηθεί κατά 27 τοις εκατό στο Manzhouli και κατά 10 τοις εκατό στο Suifenhe.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com