Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΓΑΙΑΟΣΕ: Ελαβε πιστοποίηση ISO: 14001 για εφαρμογή συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης


Το ISO: 14001 αποτελεί το πιο διαδεδομένο διεθνές πρότυπο για τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζεται σε μια εταιρεία ή οργανισμό

Με το πρότυπο ISO: 14001 πιστοποιήθηκε η ΓΑΙAΟΣΕ για εφαρμογή συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το ISO: 14001 αποτελεί το πιο διαδεδομένο διεθνές πρότυπο για τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζεται σε μια εταιρεία ή οργανισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον τύπο και το αντικείμενό του και βοηθάει τις διάφορες δραστηριότητές να είναι πιο ανταγωνιστικές, καινοτόμες και περιβαλλοντικά συμβατές.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ, που αποτελεί θυγατρική του Υπερταμείου από το 2018, διαχειρίζεται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου και αναλαμβάνει τη διαχείριση και εκμετάλλευση σιδηροδρομικών ακινήτων και σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού, τη δημιουργία και εν γένει εκμετάλλευση εμπορευματικών κέντρων, καθώς και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας ήδη κατασκευάσει δύο φωτοβολταϊκά πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 1,2 ΜW.

Η εταιρεία έχει ως αποστολή την ενίσχυση των εσόδων και τη διατήρηση ή/και επαύξηση της αξίας της περιουσίας που διαχειρίζεται, καθώς και τη συνεισφορά στη γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική και ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Δέσμευση για συνεχή βελτίωση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Περικλής Νικολάου δήλωσε: «η αξιοποίηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της ΓΑΙΑΟΣΕ υλοποιείται σταθερά με γνώμονα τόσο όσο και την επίδραση της δραστηριοποίησής της στο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η πιστοποίηση της ΓΑΙΑΟΣΕ με το ISO: 14001 επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας για τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής της συμπεριφοράς.»

Με στόχο την πράσινη οικονομία, το Υπερταμείο θέτει ως στρατηγική επιλογή το μετασχηματισμό των θυγατρικών του Ομίλου σύμφωνα με τα κριτήρια ESG (Environmental, Social & Corporate Governance) και εστιάζει στην αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης του Ομίλου εισάγοντας όρους βιωσιμότητας στην επιχειρησιακή τους λειτουργία. Πλέον, διαμορφώνει ειδικούς δείκτες, ώστε τα αποτελέσματα και η αξία της προσφοράς του Υπερταμείου και των θυγατρικών του αντίστοιχα να είναι πλέον μετρήσιμα.

ot.gr
sidirodromikanea.blogspot.com