Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Σύγκρουση τρένου στο Μόναχο: Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ένα τρένο ICE συγκρούστηκε με ένα κομμάτι γρανίτη στο Μόναχο. Άγνωστοι το είχαν τοποθετήσει στις ράγες. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Αλίκη Μαχαίρα

Ένα τρένο ICE συγκρούστηκε με ένα μεγάλο κομμάτι γρανίτη στο Μόναχο-Langwied το απόγευμα της Τρίτης.
Όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το περιστατικό αναφέρθηκε γύρω στις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.
Οι αρχικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ένα κομμάτι γρανίτη (διαστάσεων 82,5 εκ. x 67,5 εκ. x 15 εκ.) είχε τοποθετηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή της στάσης Langwied. Το πότε και από ποιον τοποθετήθηκε εκεί ερευνάται ακόμη.
Μόναχο: ICE συγκρούεται με κομμάτι γρανίτη – άγνωστος ο δράστης
Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας ICE 594 που ερχόταν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου πάτησε το φρένο έκτακτης ανάγκης, όταν αναγνώρισε το εμπόδιο στη δεξιά πλευρά των γραμμών.
Ευτυχώς, όλοι οι περίπου 180 επιβάτες παρέμειναν σώοι και αβλαβείς. Μόνο το ICE, το οποίο έτρεχε με ταχύτητα περίπου 130 χλμ/ώρα υπέστη ελαφρές ζημιές.
Λόγω της έρευνας, και οι δύο κατευθύνσεις της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Pasing και Lochhausen έκλεισαν για περίπου τρεις ώρες.
Το ICE δεν λειτουργούσε πλέον, οπότε οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Pasing. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί σημαντικά η υπεραστική κυκλοφορία μεταξύ Άουγκσμπουργκ και Μονάχου.
Η προέλευση του γρανίτη αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η οποία διερευνά κατηγορίες για επικίνδυνη παρέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία. Το κομμάτι του γρανίτη έσπασε σε τέσσερα κομμάτια από τη σφοδρή σύγκρουση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες.
Η αστυνομία του Μονάχου αναζητά τους δράστες μετά τη σύγκρουση
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ζητά από όποιον παρατήρησε κάτι ύποπτο γύρω στις 5 το απόγευμα στην περιοχή της στάσης Langwied ή όποιος γνωρίζει από πού προήλθε το κομμάτι γρανίτη να αναφέρει τις παρατηρήσεις του στην Ομοσπονδιακή Αστυνομική Επιθεώρηση του Μονάχου καλώντας στο 089/515550-1111.

Φωτογραφία αρχείου
grland.info
sidirodromikanea.blogspot.com