Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ιταλία: Κυβερνοεπίθεση στο ιταλικό σιδηροδρομικό δίκτυο – Ρώσους χάκερς «βλέπουν» οι αρχές

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το περσινό καλοκαίρι, με επίθεση στην υγειονομική πλατφόρμα της Περιφέρειας του Λάτσιο, που είχε δημιουργήσει προβλήματα σε κρατήσεις για εμβόλια κατά του κοροναϊού


Tα εκδοτήρια εισιτηρίων των σιδηροδρομικών εταιρειών Trenitalia και Rfi στην Ιταλία δέχτηκαν σήμερα επίθεση από χάκερς, με εκδοτήρια και υπηρεσίες self-services να μην λειτουργούν, ενώ αντιθέτως οι online κρατήσεις λειτουργούν κανονικά. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για το ταξιδιωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ευθύνεται ένας ιός τύπου cryptolocker της οικογένειας ransomware, που μπορεί να μπλοκάρει ένα σύστημα και στη συνέχεια να το ξεμπλοκάρει μόνο κατόπιν πληρωμής λύτρων.

Μάλιστα, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το περσινό καλοκαίρι, με επίθεση στην υγειονομική πλατφόρμα της Περιφέρειας του Λάτσιο, που είχε δημιουργήσει προβλήματα σε κρατήσεις για εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Η υπόθεση που κάνουν οι εμπειρογνώμονες είναι πως πρόκειται για επίθεση Ρώσων.

Διεξάγεται έρευνα από την Ομάδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, ενώ η Trenitalia τονίζει πως η ζημιά περιορίστηκε μόνο στα συστήματα αγοράς εισιτηρίων.
.in.gr
sidirodromikanea.blogspot.com