Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

10 βαθύτεροι σταθμοί μετρό στον κόσμο

Το μετρό είναι η πιο βολική μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Οι στατιστικολόγοι αξιολογούν συνεχώς διάφορους δείκτες μετρό. 

Οι μακρύτερες και βραχύτερες γραμμές, το μετρό με τον μεγαλύτερο και μικρότερο αριθμό σταθμών, έχουν προσδιοριστεί από καιρό. Προσπαθούν ακόμη και να αναγνωρίσουν το πιο όμορφο μετρό.

Οι βαθύτεροι σταθμοί του μετρό

Το βαθύτερο μετρό στον κόσμο θεωρείται η Αγία Πετρούπολη. Επομένως, έξι σταθμοί αυτής της πόλης συμπεριλήφθηκαν στην βαθμολογία ταυτόχρονα. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να δημιουργήσετε την ακόλουθη λίστα:

1. Σταθμός "Pehung", Πιονγκγιάνγκ. Το DPRK είναι μια πολύ κλειστή χώρα. Ως εκ τούτου, είναι μάλλον δύσκολο να ελέγξετε την ακρίβεια των αριθμών, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, το βάθος του σταθμού φτάνει τα 120 μέτρα και ορισμένα τμήματα του μετρό της Πιονγιάνγκ έφτασαν τα 150 μ. Σταθμοί στην πόλη κατασκευάστηκαν για να οργανώσουν καταφύγια βόμβας σε περίπτωση που του πολέμου. Αυτό εξηγεί το απίστευτο βάθος. Χάρη στα πολύχρωμα μαρμάρινα πάνελ του, το Pehung περιλαμβάνεται επίσης στους 15 πιο όμορφους σταθμούς του μετρό στον κόσμο.

2. "Arsenalnaya", Κίεβο. Ο σταθμός του μετρό του Κιέβου βρίσκεται κάτω από το λόφο, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μέτρηση του βάθους του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι περίπου 105 μ. Ο σταθμός, διακοσμημένος με λευκό και ροζ μάρμαρο, άνοιξε το 1960.

3. "Admiralteyskaya", Αγία Πετρούπολη. Κλείνει τις τρεις πρώτες με βάθος περίπου 102 μ. Τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα - το 2011. Ο σταθμός ήταν διακοσμημένος με ναυτικό θέμα και ήταν αφιερωμένος στους Ρώσους ναυτικούς διοικητές.

4. "Πάρκο Νίκης", Μόσχα. Ο σταθμός, που τέθηκε σε λειτουργία το 2003, έχει εντυπωσιακό βάθος 84 μ. Οι τοίχοι, διακοσμημένοι σε στυλ στρατιωτικού θέματος, μιλούν αμέσως για τους πολέμους του 1812 και του 1941-1945.

5. Washington Park, Πόρτλαντ. Με βάθος 80 m, ο σταθμός κλείνει τα πέντε πρώτα. Ανατέθηκε το 1998, σημειώνεται σε όλους τους οδηγούς ως το βαθύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει επίσης μια ιδιαιτερότητα - όχι ηλεκτρικά τρένα, αλλά τραμ υψηλής ταχύτητας πλησιάζουν τις πλατφόρμες.

6. "Προοπτική Komendantsky", Αγία Πετρούπολη. Άνοιξε το 2005, έχει βάθος 75 μ. Για πρώτη φορά στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μεταλλικές-κεραμικές πλάκες χρησιμοποιήθηκαν στην επένδυση τοίχου.

7. "Proletarskaya", Αγία Πετρούπολη. Άνοιξε το 1981. Το βάθος είναι περίπου 72 μ. Μια μαγευτική, σχεδόν επίσημη ατμόσφαιρα επιτυγχάνεται με τη χρήση υψηλής ποιότητας μαρμάρου και γρανίτη.

8. "Πλατεία Λένιν". Αγία Πετρούπολη. Άνοιξε το 1958, με βάθος περίπου 71 μέτρα, το θέμα του σχεδιασμού σχετίζεται με την επιστροφή του V.I. Λένιν από τη Φινλανδία.

9. "Primorskaya", Αγία Πετρούπολη. Άνοιξε το 1979. Βάθος 71 μ. Διακοσμημένο με υψηλά ανάγλυφα από τα πλοία των ρωσικών και σοβιετικών στόλων. Ο σχεδιασμός δίνει έμφαση στην εγγύτητα της Βαλτικής Θάλασσας.

10. "Chernyshevskaya", Αγία Πετρούπολη. Άνοιξε το 1958. Το βάθος είναι σχεδόν 71 μ. Ο πρώτος σταθμός στην Αγία Πετρούπολη, με το σχεδιασμό του οποίου δεν χρησιμοποιήθηκαν πολυέλαιοι και λαμπτήρες. Αντ 'αυτού, επιλέχθηκε η επιλογή φωτισμού γείσο.

Κάθε χώρα θέλει να γίνει η καλύτερη, ακόμη και από την άποψη του βάθους της τοποθεσίας των σταθμών του μετρό. Επομένως, η ακρίβεια των δεδομένων δεν αντιστοιχεί πάντα στην πραγματικότητα.

Γεγονότα μετρό

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος είναι ένας από τους σπανιότερους τρόπους μεταφοράς στον κόσμο. Μόνο λίγο περισσότερες από 100 πόλεις έχουν αποκτήσει αυτόν τον υπόγειο τρόπο μεταφοράς. Όλα αυτά βρίσκονται κυρίως στις χώρες της Ευρώπης και στις δύο Αμερική. Στις περιοχές της Αφρικής και της Αυστραλίας, υπάρχουν μόνο 2 μετρό - στις μεγάλες πόλεις Κάιρο, Τυνησία, Μελβούρνη και Σίδνεϊ.

Το παλαιότερο υπόγειο είναι το Λονδίνο. Κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου 1890. Το μήκος του μετρό ήταν 6 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος επιβάτης ήταν ο ίδιος ο πρίγκιπας Έντουαρντ VII της Ουαλίας.

Το μετρό της Νέας Υόρκης έχει τον μεγαλύτερο αριθμό σταθμών στον κόσμο - 468. Το συνολικό μήκος όλων των γραμμών του είναι σχεδόν 1400 χλμ.

Το φθηνότερο μετρό είναι η Βόρεια Κορέα - το κόστος ενός ταξιδιού είναι μόνο 3 αμερικανικά σεντς, το πιο ακριβό είναι το Λονδίνο.

el.worldlifeadvice.com
sidirodromikanea.blogspot.com