Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Επίθεση με ρουκέτες σε σιδηροδρομικό σταθμό

Ρουκέτες κατέστρεψαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντροανατολική περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας
Πληθαίνουν οι κατηγορίες των ουκρανικών Αρχών εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και των πυρών που εξαπολύουν αδιακρίτως, κατά αμάχων. Για πολλοστή μέρα, οι μάχες μαίνονται στη μαρτυρική Μαριούπολη όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 100.000 κάτοικοι.


Ένας τοπικός περιφερειάρχης στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη Μαριούπολη και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν αδιάκριτα κατά κατοικημένων περιοχών και ουκρανικών στρατιωτικών στόχων.

Οι Ρώσοι αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε ότι άμαχοι δέχονταν ρωσικά πυρά, πέραν των μαχητών της στρατιωτικής μονάδας του Αζόφ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ρουκέτες κατέστρεψαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην κεντροανατολική περιοχή Ντνίπρο της Ουκρανίας, σκοτώνοντας ένα άτομο. Προκλήθηκαν παράλληλα ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, σε βαθμό που να εμποδίσουν τη διέλευση αμαξοστοιχιών επ’ αόριστον, δήλωσε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισέκνκο.

Οι πύραυλοι έπληξαν έναν σταθμό της πόλης Πάβλογκραντ περίπου 60 χλμ ανατολικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Ντνίπρο.


tanea.gr
sidirodromikanea.blogspot.com