Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία σχεδιάζει εφεδρικό στόλο σιδηροδρομικών βαγονιών για τις ανάγκες του κράτους.

Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει εφεδρικό στόλο σιδηροδρομικών βαγονιών για «κρατικά καθήκοντα», σύμφωνα με επιστολή που είδε το Reuters, καθώς οι κρατικές ανάγκες διευρύνονται λόγω της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Valentina Matviyenko, πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου και στενή σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι, καθώς η Ρωσία έχει τώρα μια «οικονομία κινητοποίησης», οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες πρέπει να υποστηρίξουν τα κρατικά συμφέροντα και να επιτρέψουν στους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους να χρησιμοποιούν τα βαγόνια τους.

Η επιστολή, με ημερομηνία 22 Μαρτίου, αναφέρει ότι τα εφεδρικά βαγόνια θα επιτρέψουν τη «μεταφορά κοινωνικά σημαντικών φορτίων» και ζητά από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή υπηρεσία, το υπουργείο Μεταφορών και την κύρια ένωση βιομηχανίας να απαντήσουν έως τις 10 Απριλίου, αναφέρει το Reuters 

Το κρατικό μονοπώλιο Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ελέγχει τις γραμμές και την υποδομή, αλλά τα περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια σιδηροδρομικά βαγόνια στη Ρωσία ανήκουν κατά πλειοψηφία σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η Freight One, η Globaltrans (GLTRq.L) , η Transcontainer (TRCN.MM) και η θυγατρική της Russian Railways, Federal Φορτίο.

Η Matviyenko είπε ότι σχεδιάζει να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας - του οποίου προεδρεύει ο Πούτιν και τον συμβουλεύει για την πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό - να εξετάσει τους ιδιωτικούς σιδηροδρομικούς φορείς.

Ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Όλεγκ Μπελοζέροφ, είπε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη ότι θα πρέπει να δοθεί στον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης περίπου το 10% του υπάρχοντος στόλου για χρήση.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια ειδική επιχείρηση για την υποβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του νότιου γείτονά της και την εξόντωση των ανθρώπων που αποκαλούσε επικίνδυνους εθνικιστές. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σκληρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

reuters.com
sidirodromikanea.blogspot.com