Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ποια μεγάλα έργα πρέπει να παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι

To ερχόμενο καλοκαίρι εντοπίζονται αρκετές ολοκληρώσεις με σημαντικότερη αυτή της επέκτασης της γραμμής 3 μέχρι το Δημοτικό Θέατρο από την Αττικό Μετρό. Με αυτή προστίθενται στο δίκτυο οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο και ενώνεται με το μετρό το κέντρο του Πειραιά με εκείνο της Αθήνας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Παράλληλα τελειώνουν τα έργα πρώτης φάσης στον Φαληρικό Όρμο. Εδώ δεν θα έχουμε “κορδέλες” από την Περιφέρεια Αττικής μιας και προετοιμάζεται ο διαγωνισμός Β` φάσης που θα ολοκληρώσει την εικόνα. Μένουμε στην Αττική καθώς στα ανατολικά ολοκληρώνεται το “αιώνιο” έργο του ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας που θα εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες συνδέσεις.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής θα έχουμε μια σημαντική ολοκλήρωση έργου που αφορά το περίφημο “ορφανό χιλιόμετρο” στο τμήμα Μουδανιά-Ποτίδαια από την Εγνατία Οδό που δημιουργούσε ουρές χιλιομέτρων το καλοκαίρι. Εκεί θα έχουμε την κορδέλα παράδοσης περίπου τον Ιούνιο.

Εντός του έτους περιμένουμε και άλλες παραδόσεις. Η σημαντικότερη αφορά την περίφημη παράκαμψη Αμφιλοχίας του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία, έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Αφορά ένα μεγάλο τμήμα άνω των 15 χιλιομέτρων που θα αντικαταστήσει αντίστοιχο υφιστάμενο τμήμα εθνικής οδού.

Μέσα στο έτος περιμένουμε την ολοκλήρωση της μονάδας απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα μέσα στο έτος αναμένεται η ολοκλήρωση για τις μονάδες σε Αμάρι και ίσως και Ζάκυνθο.

Φέτος ολοκληρώνονται επίσης η Γ` φάση των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό τμήμα Ισθμός-Λουτράκι, οι νέες σιδηροδρομικές γέφυρες στον Γαλλικό ποταμό και η σύνδεση Ιόνιας Οδού-Τζουμέρκων.

Πηγή: Reporter.gr
sidirodromikanea.blogspot.com